Riskisijoittajan vinkki suomalaisyrittäjille: Olkaa rohkeampia

Riskirahoitussijoittaja Tim Draper vierailee Suomessa kasvuyritystapahtuma Arctic15:ssa. Draper kehotti Ylen haastattelussa suomalaisia ja eurooppalaisia start up -yrittäjiä olemaan rohkeampia.

talous
Tim Draper
Tim DraperYle

Helsingin Kaapelitehtaalla käyskenteli tänään torstaina yli 200 ulkomaista sijoittajaa Arctic15-kasvuyritystapahtuma. Sijoittajien joukossa oli myös yhdysvaltalainen miljardööri Tim Draper, joka ensimmäisten joukossa sijoitti esimerkiksi Skypeen.

– Tämä on pohjoisin piste Euroopan-kiertueellani. Etsin aina yrityksiä riippumatta niiden olinpaikasta ja olen kuullut, että Suomessa on hyviä, Draper sanoi Ylen haastattelussa.

Draper ei ollut tullut tapahtumaan pelkästään uusien yritysten perässä, vaan hän myös puhui tapahtumassa. Ylelle hän hehkutti Pohjoismaiden korkeaa koulutustasoa, mutta toivoi yrittäjiltä myös enemmän uskallusta.

– Heidän pitää olla rohkeampia ja sanoa, että meillä on jotain todella mielenkiintoista. Olkaa rohkeita. Koko Euroopassa ihmiset ovat ehkä hieman liian nöyriä, Draper sanoi.

Suomen hallituksen aikeet lisätä valinnanvapautta terveyspalveluissa sai miljardöörisijoittajalta kehut.

– Aina kun hallitus avaa mahdollisuuksia, yrittäjät tarttuvat niihin erittäin hyvin.

"Vaimoni tuhlaa, minä sijoitan"

Mihin yrityksiin Draper sitten aikoo tuhlata rahojaan Suomessa?

– Heillä on minulle lista yrityksistä, mutta näytän sen vasta, kun olen rahoittanut niitä.

– Minä en tuhlaa rahaa, vaimoni tuhlaa, minä sijoitan, Draper naurahti.