1. yle.fi
  2. Uutiset

Princen kuolinsyy selvisi – opioidien yliannostus

Prince löydettiin kuolleena kotoaan 21. huhtikuuta. Hän oli 57-vuotias.

musiikki
Prince
PrinceBalazs Mohai / EPA

Minnesotan osavaltion kuolemansyytutkija on saanut suoritettua poptähti Princen kuolemansyyn tutkinnan. Samalla hänen kuolinsyynsä on selvinnyt.

Kuolemansyytutkijan mukaan Princen kuolinsyy oli opioidien yliannostus. Tutkinnan mukaan Prince otti itse vahingossa liian suuren määrän Fentanyl-nimistä kipulääkettä, joka on voimakas opioidi. Kuolemansyytutkija pitää Princen kuolemaa onnettomuutena.

Fentanyl on erittäin suuresti riippuvuutta aiheuttava ja morfiinia voimakkaampi kipulääke, jota määrätään potilaille, joilla on erityisen voimakkaita kipuja usein esimerkiksi leikkauksen jälkeen.

Princen kuolinsyystä kertoi ensimmäisenä uutistoimisto AP nimettömään poliisilähteeseensä perustuen. AP:n mukaan lähde toimi lähellä Princen kuoleman tutkintaa.

Viikkoa ennen kuolemaansa Prince sairastui äkillisesti. Hän oli palaamassa Atlantissa pitämästään konsertista, ja hänen koneensa joutui tekemään hätälaskun Princen sairastumisen vuoksi.

Prince löytyi koneesta tajuttomana. Ensihoitajat antoivat hänelle Narcania, jota käytetään epäiltyjen opioidiyliannostusten hoitoon.

Prince löydettiin kuolleena kotoaan Minneapolisista 21. huhtikuuta. Hän oli 57-vuotias.

Prince nousi maailmantähdeksi suurilla hiteillään 1999 ja Purple Rain. Hänen muita suuria hittejään olivat mm. Little Red Corvette, Cream ja When Doves Cry.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi