Viikonloppuna luvassa kunnon hulinat Lahdessa – poliisilla tiukka linja nuorten juhlintaan

Koulut päättyvät tällä viikolla ja nuorison odotetaan rynnivän joukoittain jälleen kaupunkien kaduille. Lahdessa odotetaan erityisen vilkasta viikonloppua sillä keskustassa järjestetään myös YleXPop-tapahtuma.

poliisi
Lahden tori YleXPop tapahtuma lava
Juha-Petri Koponen / Yle

Poliisilla on odotettavissa työntäyteinen viikonloppu Lahdessa. Koulujen päättymisjuhlinnan lisäksi Lahden torilla järjestetään YleXPop-tapahtuma, jonka odotetaan vetävän tuhansia nuoria.

Hämeen poliisilaitos onkin lisännyt partioiden määrää ja valvoo tehostetusti alaikäisten alkoholinkäyttöä ja hallussapitoa.

– Tapahtumaan on nimetty omat partionsa ja myös muu juhlinta on otettu huomioon resurssoinnissa, toteaa komisario Outi Pennanen Hämeen poliisilaitokselta, mutta ei kerro tarkemmin kuinka paljon poliisin vahvuus poikkeaa tavallisesta viikonlopusta.

Erityistarkkailussa on alkoholin myynti ja mahdollinen välittäminen alle 18-vuotiaille.

– Poliisi aikoo myös puuttua matalalla kynnyksellä yleisillä paikoilla kuten lasten leikkipuistossa tapahtuvaan juomiseen - vaikka asialla olisikin täysi-ikäisiä.

Viikonlopun valvonnassa on mukana myös Ankkuri-tiimejä eli partioita, joissa on poliisin lisäksi sosiaalityöntekijä.

Alaikäisen päihteiden käytöstä lähtee aina ilmoitus vanhemmille ja lastensuojeluviranomaisille. Lisäksi seurauksena on useimmiten 20 euron rikesakko ja hallussa olevien alkoholijuomien menetys.