1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kukat

Meri-Lappia hellivä lämpö aikaisti kesäkukkasesongin

Puutarhayrittäjän mukaan sesonki on alkanut tänä vuonna viikon, jopa kaksikin tavallista aikaisemmin. Kukka-istutuksia on haettu heti siitä lähtien, kun aurinko ja lämpö saapuivat Meri-Lappiin viikko sitten.

kukat
Tasalan kasvitarhan Auli Tasala asettelee merilappilainen jalanjälki -tarraa kukkien sekaan.
Jasmiina Vaaraniemi / Yle

Kesäkukkasesonki on jo täydessä vauhdissa. Alueen puutarhoista kerrotaan, että kukka-istutuksia on haettu heti siitä lähtien kun aurinko ja lämpö saapuivat Meri-Lappiin viikko sitten.

– Meidän alueella on tietenkin aina se, että pelottaa paleltuvatko kukat. Mutta kun lämpö tuli, niin pitkän ajan ennuste oli, ettei yöllä ole kylmää, niin se sai ihmiset liikkeelle, puutarhayrittäjä Auli Tasala sanoo.

13 vuotta alalla toiminut Tasala sanoo, että sesonki on tänä kesänä alkanut viikon, jopa kaksikin tavallista aikaisemmin.

Jalkoja mahanalus täynnä

– Nyt on ollut erittäin vilkas kevään aloitus. En muista, että tämmöistä olisi ollut minun aikana. Viikon on saanut juosta, Tasala naurahtaa.

Tasala kertoo, että viime kesään verrattuna sesonki on alkanut viikkoja varhaisemmin.

– Viime kesä oli niin kylmä, että myynti alkoi oikeastaan vasta juhannusviikolla ja vielä heinäkuun ensimmäinen viikkokin oli täyttä myyntiä.

Harvinaisen varhainen kesäkukkasesonki pääsi yllättämään yrittäjän itsensäkin, sillä kesätyöntekijät aloittavat vasta koulujen loppumisen jälkeen.

– Tässä oltiin vähän pulassa viime viikolla. Normaalisti ei pidetä tietenkään työntekijöitä, jos on vielä rauhallista, mutta nyt piti rekrytoida ylimääräisiä äkkiä.

Lue seuraavaksi