Poliisi osasi odottaa uutta tuhopolttoa Tampereella – palopaikalta saatiin kiinni kolme epäiltyä

Kerrostalon varastossa sytytettiin tulipalo kolmena yönä peräkkäin. Poliisi on ottanut palopaikalta kiinni kolme ihmistä, ja tutkii paloja törkeinä tuhotöinä. Tahallaan sytytettyjä paloja on ollut vuoden aikana kymmenkunta, ja poliisi pitää kerrostalon sisällä sytytettyä paloa erityisen vakavana.

Kotimaa
Kartta tulipalopaikasta
Yle

Poliisi tutkii Tampereen Hervannan tuhopolttoja törkeän tuhotyön yrityksinä. Samassa paikassa on palanut jo kolmena yönä peräkkäin.

Viime yönä palopaikalta otettiin kiinni kolme henkilöä, joista yksi on nainen. Heidän osuuttaan tapahtumiin selvitetään, ja saman kolmikon yhteyttä myös Hervannan muihin tahallaan sytytettyihin paloihin tutkitaan.

Useita paloja vuoden aikana

Tutkintaa johtava rikoskomisario Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista kertoo, että Hervannassa on sytytetty ainakin yhdeksän tulipaloa vuoden aikana. Muun muassa skoottereita ja roskakatoksia on tuhottu polttamalla, mutta Luodon mukaan tulipalo sisätiloihin on toista luokkaa.

– Nämä ovat erittäin pahoja tilanteita, kun talon sisällä sytytetään tulipalo. Siellä on palavaa materiaalia paljon, ja useita ihmisiä on vaarassa. Nämä tulipalot ovat ihan eri juttu kuin skootterin polttaminen.

Tarjanteenkadulla sijaitsevan kerrostalon varastotiloissa on sytytetty tulipalo kolmena yönä peräkkäin. Ari Luoto kertoo, että kuukauden sisällä tuhopolttoja on ollut samalla kadulla kaiken kaikkiaan neljä.