Lapsiperheiden odottamia Muumi-festareita siirrettiin yllättäen – järjestäjän mukaan tapahtumapaikka ei ollutkaan hyvä

Muumi-festarit piti järjestää juhannuksena Espoon Oittaalla. Nyt tapahtuma on päätetty siirtää liki kaksi kuukautta eteenpäin ja eri paikkaan. Siirron syynä on alkuperäisestä tapahtuma-ajasta saatu palaute kuin myös pitopaikassa ilmenneet pulmat.

Kotimaa
Muumimaailmassa 2015
Minna Rosvall / Yle

Espoon Oittaalle juhannukseksi suunniteltujen Muumi-festareiden tapahtuma-aika ja -paikka vaihtuvat. Festarit järjestetään 20.-21. elokuuta Tapiolassa Metro Areenalla.

Tapahtuman myynnistä ja markkinoinnista vastaava Tedy Salutskij kertoo, että siirrolle on kaksi syytä.

– Olemme saaneet paljon palautetta siitä, että ajankohta on väärä. Moni haluaa juhannuksena lähteä mökille.

– Toinen syy ovat Oittaan alueen luonnonsuojelulliset asiat. Festarit olisi siellä vaikeaa viedä ammattimaisesti läpi, Salutskij muotoilee.

Hän ei halua tarkemmin kertoa, mistä luonnonsuojeluun liittyvistä asioista on kyse; matkan varrella niitä on kuulemma noussut esiin. Salutskij mainitsee, että esimerkiksi musiikin soittaminen tietyllä volyymilla ei olisi Oittaalla onnistunut.

Ilmoitus festareiden siirtymisestä tuli melko lyhyellä varoitusajalla. Sosiaalisessa mediassa ilmoitus on otettu vastaan myös kipakoin sanakääntein: osa lapsiperheistä kertoo odottaneensa juhannusta Muumien seurassa kovasti, ja osa on esimerkiksi varannut ja maksanut majoituksen.

– Ei tietenkään ollut ideaalia siirtää näin lyhyellä varoitusajalla, mutta vaihtoehtona olisi ollut peruminen.

Salutskij nostaa esiin sen, että elokuussa länsimetro aloittaa liikennöinnin vain muutama päivä ennen Muumi-festareita. Kulkuyhteyksien pitäisi siten olla paremmat ja festarit saadaan osaksi länsimetron avajaisviikon tapahtumia.

Muumi-festareiden tapahtumatietojen muutos vaikuttaa myös hintoihin: uudessa paikassa liput ovat halvempia. Ostetut pääsyliput voi käydä vaihtamassa tai palauttamassa. Jos lipun vaihtaa, lipunhinnan erotus hyvitetään.

Ennakkon lippuja on myyty tapahtumaan noin 3 000.

Tapahtuman ykkösesiintyjä on Robin ja hänet nähdään tapahtumassa siirrosta huolimatta. Järjestäjän mukaan Robinin esiintyminen elokuussa on vahvistettu.