Hyppää sisältöön

Pakkasitko sinäkin rinkkasi? Kerro meille unohtumattomimmat reilimuistosi

Reppu selkään ja menoksi! Interrailaamisen kulta-aikaa elettiin Suomessa 1980-luvulla, mutta edelleenkin meillä ostetaan tuhansia reilikortteja vuosittain. Yle kerää nyt lukijoiden mieleenpainuvimpia interrailausmuistoja vuosien varrelta.

Interrail tuo monen mieleen nostalgisia muistoja: junissa nukuttuja öitä, unohtumattomia kohtaamisia ja erilaisia sattumuksia.

Nuoret ovat lähteneet interrailille paitsi seikkailemaan ja katsomaan maailmaa myös itsenäistymään.

Interrailaaminen tuli Euroopassa mahdolliseksi vuonna 1972. Sen kulta-aikaa elettiin Suomessa 1980-luvulla, jolloin reilikortteja ostettiin enimmillään lähes 20 000 vuodessa, mutta vielä viime vuosinakin suomalaiset ovat hankkineet vuosittain tuhansia kortteja.

Nykyisin rinkkaa eivät heitä selkäänsä vain nuoret, vaan interrailaaminen on mahdollista myös lapsille, aikuisille ja senioreille.

Interrailaamisen alusta tähän päivään myös maailma on ehtinyt muuttua ja Euroopassakin tapahtua mullistuksia.

Lähetä meille muistosi

Yle kerää nyt lukijoiden unohtumattomimpia muistoja interrailaamisesta vuosien varrelta. Tarinasi voi olla vanha tai tuore, kunhan se on jäänyt mieleesi.

Jos arkistojen kätköistä löytyy kuvia reilireissustasi, otamme niitä mielellään vastaan. Emme maksa julkaistuista kuvista palkkiota. Tutustu Ylen kuvajoukkoistuksen pelisääntöihin täällä.

Kirjoita muistelusi haluamassasi muodossa alla olevaan kommentointikenttään ja anna nimimerkkisi. Jos sinulla on kuva, voit lähettää sen ja tarinasi alla olevasta painikkeesta. Voit myös jakaa muistosi somessa hashtagilla #mereilaajat.

Koostamme reilimuistoista jutun Ylen verkkosivuille lähiaikoina.

Reilimuistojen kerääminen on päättynyt, kiitos kaikille vastanneille!

.
.