Majavanpoikaset syntyivät keisarinleikkauksella Ranuan eläinpuistossa

Leikkaukseen päädyttiin majavanaaraan sairastuttua. Neljä poikasta voi hyvin ja myös emo on virkistynyt.

Kotimaa
Ranuan eläinpuisto majava majavanpoikanen
Ranuan eläinpuiston majavanpoikanen.Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuiston uudet majavanpoikaset syntyivät keisarinleikkauksella viime kuussa. Leikkauksessa syntyi neljä poikasta. Leikkaukseen päädyttiin, koska majava sairastui juuri ennen ennakoitua synnytystä.

Sairastunut Nami-majava pysytteli epätyypillisesti ulkona ja tärisi. Kun majava ei myöskään syönyt eläinlääkäri päätti suorittaa keisarinleikkauksen 13. toukokuuta. Syntyneillä poikasilla oli karvapeite ja lattahäntä heti syntyessään.

Poikaset jouduttiin ottamaan eläintenhoitajien huostaan, koska emo oli hyvin heikko monen päivän ajan. Nyt emo voi jälleen hyvin, mutta maitoa se ei tuota. Kriittiset ensimmäiset viikot ovat ohi ja poikaset kasvavat.

– Koska poikaset otettiin huostaan niin emon maidontuotanto ei ala ollenkaan. Emo on nyt palautettu takaisin siihen aitaukseen missä asuvat poikasten isä sekä edellisvuoden poikaset. Ehkä sitten myöhemmin poikaset voidaan siirtää muiden majavien kanssa samaan aitaukseen, kertoo Ranuan eläinpuiston toimitusjohtaja Tommi Hinno.

Majavanpoikaset on siirretään piakkoin tyhjillään olevaan niin sanottun saukkoaitaan. Saukkoaitauksessa ollut saukko on palautettu luontoon.