1. yle.fi
  2. Uutiset

Cannesissa palkitun Hymyilevän miehen menestys jatkuu maailmalla

Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies on herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa. Nyt sen elokuvateatteri- ja digitaaliset oikeudet on myyty myös Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Irlantiin.

kulttuuri
Jarkko Lahti, Olli Rahkonen ja Eero Milonoff
Jarkko Lahti, Olli Rahkonen ja Eero Milonoff.Kuva: Kuokkasen Kuvaamo, © Elokuvayhtiö Aamu 2016

Nyrkkeilijä Olli Mäestä kertova elokuva Hymyilevä mies sai toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -sarjan päävoiton.

Nyt sen elokuvateatteri- ja digitaaliset oikeudet on myyty Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Irlantiin. Oikeudet osti kansainvälinen arthouse-elokuvien online-palvelu MUBI. Yhtiö hankki myös elokuvan SVOD-oikeudet Latinalaiseen Amerikkaan.

– MUBI keskittyy kansainvälisiin laatuelokuviin sekä elokuvafestivaaleilla menestyneisiin teoksiin. Yrityksen streemauspalvelu on saatavilla yli 200 maassa, ja MUBI:lla on sopimukset muun muassa Sony Picturesin, Paramount Studiosin ja Miramaxin kanssa, Elokuvayhtiö Aamun ja B-Plan Distribution Oy:n tiedotteessa kerrotaan.

Elokuvan teatterioikeudet on tähän mennessä myyty jo Tanskaan, Saksaan, Kreikkaan, Viroon sekä Ranskaan.

Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva nyrkkeilijä Olli Mäestä. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa loppukesästä Kokkolassa.

Lue seuraavaksi