1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuusamo markkinoi Rukan kisoja Meksikossa

Kuusamo on lähettänyt kaupunginjohtaja Jouko Mannisen kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kokoukseen Meksikoon puolustamaan Rukan maailmancupin mäkikisojen säilyttämistä.

urheilu
Yleisö odotti sateessa ja tuulessa turhaan Ruka Nordic 2015 -kisojen mäkikilpailua.
Yleisö odotti sateessa ja tuulessa turhaan Ruka Nordic 2015 -kisojen mäkikilpailua.Arto Veräjänkorva / Yle

Mäkihypyn maailmacupin kisat epäonnistuivat Rukalla viime marraskuussa, kun vauhtimäen jäähdytysjärjestelmästä loppuivat tehot huonoissa keleissä.

Nyt kaupunki on valmis sijoittamaan vauhtimäkeen tarvittavat miljoona euroa.

Kuusamon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuomo Hänninen katsoo, että jos Ruka ei nyt saisi tavoittelemiaan mäkikisoja, miljoonaremonttia jouduttaisiin harkitsemaan uudelleen.

– Päätös on ehdollinen, miljoonaluokan investointia ei ole helppo tehdä epämääräistä tulevaisuutta varten. Toisaalta Kuusamon on pidettävä käyttökunnossa kansainvälisen tason hiihtokeskustaan, Tuomo Hänninen pohtii.

Kuusamolla syytä toiveikkuuteen

Ruka Nordic on ollut harvinaislaatuinen tapahtuma, sillä samana viikonloppuna on yhdellä paikkakunnalla ollut tarjolla peräti kolmen lajin maailmancupin kisat.

Kuusamo säilyttää edelleen hiihdon ja yhdistetyn maailmancupin. Hännisen mielestä mäen maailmancup olisi kuitenkin tärkeä osa kokonaisuutta.

Olen optimistinen ja odotan myönteistä päätöstä

Tuomo Hänninen

– Jos mäkihyppy jää pois, yhdistetyn järjestäminen vaatisi saman organisaation, eli olisi taloudellisesti vähän tyhmää satsata vain siihen. Samoilla tulilla menisi mäkihyppykin.

Hännisen mukaan myös kisaorganisaatiota on vahvistettu osana kehittämishankkeita, joilla Kuusamo pyrkii säilyttämään kisakokonaisuuden.

Kuusamo odottaa Meksikon kokouksesta ratkaisevia tietoja loppuviikosta. FIS:n mäkihypyn kilpailunjohtaja Walter Hofer on Hännisen mukaan antanut Rukan kehittämistoimista jo myönteistä palautetta.

– Hänen kantansa on varmaankin hyvin vaikuttava, saattaapa olla ratkaisevakin, Hänninen perustelee.

Lue seuraavaksi