GTK aloittaa yt-neuvottelut Outokummun koetehtaalla

Geologian tutkimuskeskus aloittaa yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista Outokummun koetehtaalla. Harkinnassa on lomauttaa koko koetehtaan henkilöstö enimmillään kolmeksi kuukaudeksi. Yt-neuvottelut eivät koske GTK Mintec Outokummun laboratorion henkilökuntaa.

Geologian tutkimuskeskus
Toisen GTK:n malmilöytöjen 2008 pääpalkinnon voittanut kivinäyte Ypäjältä.
YLE / Hanna Holopainen

Geologian tutkimuskeskus harkitsee Outokummun koetehtaan koko henkilöstön lomauttamista. GTK aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Mineraalitekniikka ja materiaalit -tulosyksikköön kuuluvalla tehtaalla alhaisen tilauskannan vuoksi.

Jos neuvotteluissa päädytään lomautuksiin, koskevat ne enimmillään 18 henkilöä. Enimmillään 90 vuorokauden mittaiset lomautukset toteutettaisiin syksyllä.

– Tilauskannassa näkyy se, että kaivosalalla menee maailmalla huonosti. Koetehtaan tilanne ei ole tästä irrallinen. Syksyllä kuitenkin on jo valoa näkyvissä ja tilauksia tulossa, GTK:n viestintä- ja markkinointijohtaja Maria-Louise Wiklund kertoo.

Neuvottelut eivät koske GTK Mintec Outokummun laboratoriota. Outokummun koetehtaalla ja laboratoriossa työskentelee yhteensä vajaat 40 ihmistä. Yksikön asiakkaina on muun muassa kaivosyhtiöitä eri puolilta maailmaa, kuten Venäjältä, Aasiasta ja Afrikasta.