1. yle.fi
  2. Uutiset

Terrorismin tukemisesta epäilty mies vangittiin Oulussa

Keskusrikospoliisi vangitsi perjantaina somalialaisen keski-ikäinen miehen. Hänen epäillään liittyvän terroristijärjestö Al-Shabaabin edistämiseen ja rahoittamiseen Somaliassa.

Kotimaan uutiset
Poliisin merkki poliisitalon seinässä.
Yle

Keskusrikospoliisin Oulun yksiköllä on tutkittavana Al-Shabaabiin liittyvä terroristiryhmän toiminnan edistämiseen ja rahoittamiseen liittyvä esitutkinta. Järjestöön liittyvän toiminnan epäillään tapahtuneen Somaliassa Galgaduudin läänissä vuosien 2006–2015 aikana.

Asiasta on otettu kiinni somalialainen keski-ikäinen mies ja hänet on tänään vangittu syytä epäillä perusteella Oulun käräjäoikeudessa. Mies on tullut Suomeen viime vuoden syyskuussa.

Al-Shabaab on Yhdysvaltain, Ison-Britannian, Kanadan ja Australian hallitusten terroristijärjestölistoilla sekä YK:n ja Euroopan unionin pakotelistaama, ja sen tiedetään keränneen varoja esimerkiksi Pohjoismaissa järjestön käyttöön Somaliaan. Suomen valtiolla ei ole kansallista terroristi- tai pakotelistauksia, vaan Suomi on sitoutunut noudattamaan YK:n ja EU:n määräämiä pakotteita.

Esitutkinta on käynnistetty apulaisvaltakunnansyyttäjän tekemällä päätöksellä. Tutkinnassa on tehty yhteistyötä suojelupoliisin kanssa.

Lue seuraavaksi