Musan Salama: Kahden vuoden sopimus Nigerin maajoukkuepelaajan kanssa

Porilainen MuSa kertoo tehneensä sopimuksen Nigerin maajoukkueessa pelaavan Kourouma Fatoghoman kanssa. Sopimus on kaksivuotinen ja siinä on seuran puolelta neljän kuukauden koeaika.

urheilu
Musan Salama.
Yle

Porilainen kakkosessa pelaava jalkapalloseura Musan Salama on solminut kaksivuotisen sopimuksen Kourouma Fatoghoman kanssa. Sopimuksessa on neljän kuukauden koeaika.

31-vuotias Fatoghoma on MuSan mukaan edustanut Nigeriä muun muassa African cupissa ja MM-kisojen karsinnoissa 22 ottelussa.

– Pelikokemusta seurajoukkueesta löytyy mm. Marokon pääsarjasta CR Al Hoceimasta. Fatoghoma on taitava vasenjalkainen kaveri, joka tuo joukkueeseen samalla kertaa kokemusta, peliälyä ja laajuutta, MuSan päävalmentaja Matti Santahuhta sanoo.

Pelilupa haussa

MuSan puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila puolestaan kertoo, että Fatoghoma otti seuraan itse yhteyttä. Tämä on Mattilan mukaan halunnut Suomeen ja MuSa toimii ponnahduslautana, jolta Fatoghoma voi päästä eteenpäin korkeamman sarjatason seuroihin.

– Meillä on pulaa pelaajista ja Fatoghoma on hyvä pelaaja, joten tilanne sopii meille, Mattila sanoo.

Fatoghomalle ei ole vielä saatu pelilupaa, joten hän ei todennäköisesti pelaa sunnuntaina Torniossa, jossa MuSa kohtaa TP-47:n.

– Pelilupa pitää hyväksyttää ensin Suomen Palloliitolla ja sitten Nigerissä. Kaikkien tavoite on, että lupa saadaan kuntoon mahdollisimman pian, MuSan toiminnanjohtaja Tommi Laaksonen sanoo.

Laaksosen mukaan Fatoghoma majailee tällä hetkellä kahden muun MuSan ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, mutta hänelle on jo katsottu omaa asuntoa.