IOM: Välimerellä kaatuneessa aluksessa oli 700 ihmistä, 340 pelastettu

Pelastusoperaatio Kreetan eteläpuolella on edelleen käynnissä. Satoja on vaarassa hukkua. Libyan laivasto puolestaan kertoo, että maan rannikolta on löytynyt kaatunut vene ja yli sadan ihmisen ruumiit.

Ulkomaat
Turkkilainen rajavartia katselee kiikareilla merelle.
Kreikan ja Turkin rannikkovartiostojen alukset partioivat maiden välisellä merialueella.Sedat Suna / EPA

Välimerellä Kreetan lähistöllä kaatuneessa aluksessa oli ilmeisesti ainakin 700 matkustajaa, kertoo kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM. Ainakin 340 ihmistä on pelastettu merestä, mutta satojen uskotaan olevan edelleen veden varassa ja vaarassa hukkua.

Pelastajat ovat löytäneet yhdeksän ihmisen ruumiit.

Aiemmin Kreikan viranomaiset puhuivat sadoista matkustajista, mutta eräs rannikkovartioston edustaja ehti jo arvioida, että suuri osa matkustajista olisi jo pelastettu.

Pelastusoperaatio on edelleen käynnissä. Siihen osallistuu neljä lähellä ollutta laivaa. Lisäksi paikalle on lähetetty kaksi Kreikan rannikkovartioston partiovenettä ja kaksi helikopteria.

Tiedossa ei ole, mistä laiva oli lähtenyt tai minne se oli matkalla. IOM:n mukaan aluksen uskotaan lähteneen Afrikasta kyydissään ainakin 700 turvapaikanhakijaa.

Libyan rannikolla löytyi sadan ihmisen ruumiit

Libyan laivasto kertoo, että maan rannikon lähistöltä on löytynyt yli sadan ihmisen ruumiit sekä kaatunut vene.

Ruumiit löytyivät merestä lähellä läntistä Zwaran kaupunkia.

Libyan rannikkovartiosto löysi veneen torstaina ja onnettomuus saattoi tapahtua keskiviikkona, laivaston edustaja kertoo uutistoimisto AP:lle.

Uhrien määrän pelätään hänen mukaansa yhä lisääntyvän, sillä kyseisentyyppisissä veneissä on yleensä jopa 125 matkustajaa.

Uhrien uskotaan olevan Eurooppaan pyrkineitä turvapaikanhakijoita.

Lähteet: AP, AFP, Reuters