Venäjältä lähetetään ystävyyden tukki jokea pitkin Suomeen

Yhteistyön ja ystävyyden tukiksi nimetty juhlatukki aloittaa lauantaina matkansa Venäjän Karjalasta kohti Pohjois-Karjalaa. Reilut kolme metriä pitkään tukkiin on kaiverrettu Suomen ja Venäjän vaakunat. Suomen puolella tukkiin kiinnitetään tutkapanta, jotta sen kulkua voi seurata.

Kotimaa
Kävelysilta Lieksanjoen varressa Ruunaalla.
YLE / Pohjois-Karjala

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kuusikymmentä vuotta sodanjälkeisten uittojen alkamisesta Lieksanjoessa. Juhlavuoden kunniaksi matkaan lähtee juhlatukki Venäjän Karjalan Lenderystä. Tukki lähetetään matkaan juhlallisin menoin lauantaina. Se kulkee Lieksanjoen vanhaa uittoreittiä pitkin.

Valtakunnan rajan tukki ylittää suunnitelmien mukaan maanantaina. Suomen puolella tukkiin kiinnitetään tutkapanta, ja sen jälkeen tukin matkaa voi seurata Pielisen Messujen nettisivun (siirryt toiseen palveluun) kautta.

Yhteistyön ja ystävyyden tukkia saattavat vuorollaan monet yritykset ja yhdistykset, muun muassa Stora-Enso, Metsähallitus, Rajamieskilta sekä Lieksan Loiske. Virallinen tukin vastaanottotilaisuus järjestetään Pielisen Messujen yhteydessä Lieksassa lauantaina 11. kesäkuuta.