1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaupunki myy Koskipuiston Rosson osuuskaupalle – kaava mahdollistaa kiinteistön koon tuplaamisen

Tampereen paraatipaikalla sijaitsevan ravintolakiinteistön hinnaksi on laskettu yli kaksi miljoonaa euroa. Tontti jää edelleen kaupungin omistukseen, mutta Pirkanmaan Osuuskauppa vuokraa sen pitkällä sopimuksella.

osuusliikkeet
Koskipuiston Rosso, ihmisiä terassilla
Koskipuiston ravintolakiinteistö on valmistunut vuonna 1966. Sitä on laajennettu useaan otteeseen.Marjut Suomi / Yle

Koskipuistossa, Hämeensillan kupeessa olevan ravintolakiinteistön kauppasummaksi on sovittu 2 215 000 euroa. Hinnan määrittämisessä käytettiin apuna kahta ulkopuolista asiantuntijaa.

Kauppa voidaan toteuttaa suoraan, koska Osuuskauppa on jo pitkään toiminut myytävässä rakennuksessa. Lisäksi se on investoinut kiinteistöön muun muassa tekemällä keittiöremontin ja osallistumalla kaavoitusprosessiin.

Alueen kaavaa on muutettu niin, että vuonna 1966 valmistunutta rakennusta voidaan laajentaa nykyisestä 500 neliöstä lähes kaksinkertaiseksi. Kaavapiirrosten mukaan rakennuksen ääriviivat laajenisivat lähinnä Hämeenkadun suuntaan. Myös korkeus kadun puolella kasvaisi jonkin verran.

Rosson tonttia kaupunki ei myy, vaan Osuuskauppa vuokraa sen pitkällä vuokrasopimuksella. Vuosivuokraksi on sovittu vajaa 28 000 euroa vuodessa.

Koskipuiston ravintolakiinteistön myynti on osa kaupungin hanketta realisoida kiinteistöjään. Myyntilistalla ovat olleet myös muun muassa ylioppilastalo ja ravintola Heinätorin kiinteistö.

Kaupunginhallitus päättää kiinteistökaupasta tänään. Lopullisesti sen sinetöi Tampereen kaupunginvaltuusto.

Lue seuraavaksi