Kulttuuri vai politiikka? Kunnallispoliitikon elämän eväät tulevat taiteen maailmasta

Kulttuuria, politiikkaa ja vielä yksi uusi vaihde. Näin Vesa Kaikkosen elämä on edennyt ja etenee. Kenkkumaiseksikin itseään luonnehtiva mies pitää positiivista asennetta elämään tärkeänä.

Kajaani
Kainuun 50 aktiivisinta: Haastattelussa Vesa Kaikkonen
Kainuun 50 aktiivisinta: Haastattelussa Vesa Kaikkonen

Kulttuuri vai politiikka? Kysymys on Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vesa Kaikkoselle vaikea, sillä takana on pitkä näyttelijän ura.

– Ne on aika tavalla samalla viivalla. Tietysti kulttuuri ja taide on se, joka ihmisenä kehittää ja antaa meille elämän eväitä, miettii puheenjohtajan tuolissa, Kajaanin kaupungin valtuustosalissa istuva mies.

Politiikka on Kaikkosen sydäntä silti hyvin lähellä.

– Politiikalla säädellään sitä, miten ihmiset elävät tässä yhteisössä.

"En koe olevani ikäloppu"

Kulttuurin saralta muistoja ja kohokohtia Kaikkosen elämän varrelta löytyy useita.

– 70-luvulla Kajaanin kaupunginteatterin Matti Pulkkisen romaanista tehty näytelmä, joka kertoi yhteisön hajoamisesta – se oli hieno saavutus.

Politiikalla säädellään sitä, miten ihmiset elävät tässä yhteisössä.

Vesa Kaikkonen

Vesa Kaikkonen ei vielä osaa sanoa, tuleeko tulevaisuudessa valloitettua uusia aloja.

– Odotan vielä uutta vaihdetta. En koe olevani ikäloppu. Koen, että olen nuori, poikamainen ja iloinen. Minulla on positiivinen asenne elämään.

– Olenhan minä kenkkumainen ihminen myös. Olen hirveän kriittinen ja vaativainen. Varsinkin älyllisen ajattelun suhteen, Kaikkonen naurahtaa.

Kaikkonen on valittu viidenkymmenen kaikkien aikojen aktiivisimman kainuulaisen joukkoon Kajaanin Nuorkauppakamarin yleisöäänestyksessä. Yle Kajaani esittelee valitut vuoden 2016 aikana.