Vapaaehtoiset valvovat nuorten juhlintaa Kouvolassa päättäjäispäivänä

Vanhempia valjastetaan valvomaan nuorten koulunpäättäjäisjuhlia Kouvolassa. Tarkoituksena on lisätä aikuisten läsnäoloa nuorille tärkeässä juhlassa.

Kouvola
Nuoriso juhlii rannalla
Mari Nupponen / Yle

Vanhempia valjastetaan valvomaan nuorten juhlintaa koulujen päättäjäispäivänä Kouvolassa lauantaina. Kaupunki ja Ehkäisevä päihdetyö ry kampanjoivat turvallisen juhlinnan puolesta nyt toista kertaa. Vapaaehtoiset valvojat käyvät alueilla, joissa nuorilla on tapana kokoontua kevätjuhlaviikonloppuna. Mukaan on lähtenyt muun muassa kouvolalainen Maija Haddington, joka uskoo, että pelkkä aikuisten läsnäolo hillitsee ylilyöntejä.

– Varsinkin jos siellä on jotain tuttuja aikuisia. Että "tuo on minun äitini kaveri". Kyllä se saattaa rauhoittaa jo sellainenkin.

Haddington painottaa, että tarkoituksena ei ole moralisoida tai puuttua nuorten tapaan juhlia.

Ehyt ry:n Heli Vaijan mukaan tarkoituksena on lisätä aikuisten läsnäoloa nuorille tärkeässä juhlassa. Aikuiset ovat paikalla myös näyttämässä päihteetöntä esimerkkiä.

Kouvolassa nuorison suosimia kokoontumispaikkoja ovat muun muassa Inkeroisissa opiston ranta, Myllykoskella Koivusaari, Kouvolan keskustassa Haalin kukkulat, Mielakka ja Sarkolan urheilukenttä.