Hyppää sisältöön

Museopanssarit odottavat yhä suojaa tuulelta ja tuiskulta – rahaa kerätään nyt joukkorahoituskampanjalla

Parolan Panssarimuseon hyväksi on käynnistynyt joukkorahoituskampanja. Tavoitteena on saada kasaan riittävästi rahaa, jotta museovaunuille voidaan rakentaa tarpeelliset katokset.

Panssarimuseo juhlii viikonloppuna 50-vuotista taivaltaan. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Panssarimuseon vanhat vaunut kaipaavat yhä suojaa säältä Hattulassa. Panssarivaunujen katoksia varten on kerättyä rahaa jo pari vuotta, mutta kansalaiskeräys ei ole onnistunut tavoitteidensa mukaisesti.

Tästä syystä Panssarimuseon hyväksi on nyt käynnistynyt joukkorahoituskampanja (siirryt toiseen palveluun), jonka tuotto käytetään rinnekatosten rakentamiseen. Tavoitteena on kerätä minimissään 60 000 euroa, mikä mahdollistaisi rakentamisen käynnistämisen. Kahden katoksen rakentamisen kokonaisbudjetti on 400 000 euroa.

Museon ulkonäyttelyrinteessä on panssarivaunuja, jotka ovat olleet säiden armoilla pääosin jo vuodesta 1961 lähtien.

Panssarimuseon johtaja Timo Teräsvalli muistuttaa, että katokset parantavat myös museovieraiden viihtyvyyttä.

Koko rakentamisprojektin suojelijana on ministeri Elisabeth Rehn.

Musiikkia ja paneelikeskustelu

Joukkorahoituskampanjan lisäksi rahaa kerätään hyväntekeväisyyskonsertilla, joka järjestetään kesäkuun 18. päivä Hämeenlinnassa Elenia Areenalla.

Musiikin lisäksi Areenalla järjestetään myös paneelikeskustelu panssarijoukkojen historiasta ja kehitysnäkymistä sekä Panssarimuseon tulevaisuudesta. Mukana keskustelemassa ovat muun muassa sotakamreeri Reino Lehväslaiho, lehdistöneuvos Erkki Heikkinen sekä Panssariprikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi.

Parolan Panssarimuseo on sotahistoriallinen erikoismuseo, jonka päätehtävä on kerätä, tallentaa, entisöidä, tutkia ja esitellä suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa.