1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Metsäkauriin vasan löytäjät: "Tämä ei mennyt niin kuin on kirjoitettu"

Turun eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin päätyneen metsäkauriin vasan löysivät alun perin kesämökkiruohon leikkaajat.

Kotimaan uutiset
Metsäkauriin vasa
Viikon ikäinen metsäkauriin vasa tuotiin Turun eläinhoitolaan kesäkuun toisena päivänä. Emo oli hylännyt vasan Nauvossa. Nyt Pihkaksi nimetty kauris syö kahden tunnin välein tuttipullosta ja vahvistuu kovaa vauhtia.

Turun eläinsuojeluyhdistys jakoi torstaina Facebookissa tarinan metsäkauriista, jonka emo oli hylännyt. Päivityksen mukaan vasaa oli pidelty ja siitä oli otettu kuvia ihmisten kanssa siinä määrin, että emo ei enää tullut poikasen luo.

Eläin laitettiin takaisin maahan ja siitä on otettu ainoastaan yksi kuva. Selfien ottaminen ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Yleen yhteyttä ottanut yrittäjä

Viesti keräsi sosiaalisessa mediassa kommentteja, jossa muun muassa ihmeteltiin ihmisten tyhmyyttä ja selfie-intoilua.

Emonsa hylkäämä metsäkauriin vasa
Turun eläinsuojeluyhdistys

Viestin jälkeen Ylen toimitukseen otti yhteyttä mies, jonka mukaan eläimestä ei otettu selfie-kuvia. Yrittäjänä toimiva mies kertoi, että hänen työntekijänsä löysivät vasan leikatessaan asiakkaan nurmikkoa Paraisilla.

Kesämökin parikymmentä senttimetriä pitkäksi venähtänyttä ruohoa leikattiin muun muassa trimmerillä.

– Yhtäkkiä löytyi tämä vasa ruohon seasta. Työntekijä pelästyi, että trimmerin nauha olisi osunut eläimeen ja nosti sen ylös, kertoo yrittäjä.

Toinen työntekijöistä piti vasaa sylissään toisen ottaessa siitä kuvan.

Työntekijät saivat neuvon jättää eläin ruohikkoon

Tämän jälkeen toinen työntekijöistä soitti metsästäjäisälleen ja kysyi neuvoa. Tämä kehotti laskemaan vasan takaisin, jotta emo tulisi sen hakemaan.

Yrittäjä kertoo, että vasa oli ilmeisesti itsekseen lähtenyt pois löytöpaikaltaan, joten työntekijät eivät eläintä enää nähneet.

Kaksi päivää myöhemmin kesämökin omistajat ilmoittivat eläinsuojeluyhdistykselle metsässä piipittävästä vasasta, jonka yhdistys haki hoiviinsa.

– Tämä on traaginen juttu, mutta tämä ei mennyt niin kuin on kirjoitettu. Eläin laitettiin takaisin maahan ja siitä on otettu ainoastaan yksi kuva. Selfien ottaminen ei pidä ollenkaan paikkaansa, korostaa yrittäjä.

Lue seuraavaksi