Pariisissa Seinejoen nousu hidastunut

Viranomaisten mukaan joen pinta asettui pääkaupungissa yöllä 6,09 metriin.

Ulkomaat
Ihmiset katsovat kohti Louvren museota puoliksi veden varaan peittyneen tien varrella Seinen rannalla.
Louvre sulki ovensa 3. toukokuuta, jotta taideteokset voidaan siirtää kellarista turvaan ylempiin kerroksiin veden noustessa uhkaaviin korkeuksiin.Christophe Petit Tesson / EPA

Pariisissa Seinejoen veden nousu on tasoittunut perjantain ja lauantain välisenä yönä. Viranomaisten mukaan joen pinta asettui pääkaupungissa yöllä 6,09 metriin tasoon, kertoo ranskalainen sanomalehti Le Monde (siirryt toiseen palveluun).

Ranskan ympäristöministeriö arvioi perjantaina, että tulvahuippu osuisi 6,1–6,4 metrin välille. Edellinen ennätys tehtiin vuonna 1982, jolloin vesi joessa nousi 6,18 metriin.

Useita metroasemia, kuten Cluny-La Sorbonne ja Saint Michel, suljettiin perjantaina varotoimena. Lisäksi Seinen ylittäviä siltoja on suljettu ja huviveneily joella on kielletty.

Myös taidemuseoita joen varrella on suljettu. Louvre on siirtänyt 250 000 taideteosta rakennuksen ylempiiin kerroksiin. Seinen varrella sijaitseva Orsayn museo meni kiinni jo torstai-iltana.

Viranomaiset ovat myös aloittaneet valmistelut presidentin kanslian ja avainministeriöiden siirtämiseksi turvallisemmille alueille.

Lähteet: AFP