Yle valvoi: Tässä yön uutiset lyhyesti

Presidentti Putin vierailee Suomessa, Moody's pudotti Suomen luottoluokitusta, Clinton ohitti mielipidetiedusteluissa Trumpin ja WHO järjestää hätäkokouksen Brasilian zikavirusepidemian takia.

Ulkomaat
Tiukkailmeinen Putin kävelee kunniaa tekevän juhlaunivormuisen sotilaan ohi
Vladimir Putin Kremlissä huhtikuun lopussa.Maksim Šemetov / EPA

Turun Sanomien mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee kesällä Suomessa.Lehden tietojen mukaan Putin vierailisi Naantalin Kultarannassa. Presidentinkanslia on vahvistanut vierailun, mutta ei ole kertonut sen ajankohtaa. Viimeksi Putin vieraili Suomessa vuonna 2013.

Luottoluokittaja Moody's on laskenut Suomen luottoluokitusta.Suomen luottoluokitus laski yhden asteen parhaasta mahdollisesta Aaa-luokituksesta. Moody'sin mukaan Suomen luottoluokitusta laskettiin Suomen heikon talouskasvun, talouden ongelmien ja julkisen talouden rahoitusaseman heikkenemisen takia.

Maailman terveysjärjestö WHO järjestää lähiviikkoina hätäkokouksen Brasilian zikavirusepidemian takia.Kokouksessa pohditaan muun muassa Rio de Janeiron olympialaisten vaikutusta viruksen leviämiseen. WHO aikoo tehdä riskiarvion, jota Kansainvälinen olympiakomitea voi hyödyntää päättäessään olympialaisten järjestämisestä. Yli 150 asiantuntijaa on vaatinut olympialaisten lykkäämistä zikaviruksen takia.

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivät Hillary Clinton on mielipidetiedustelujen mukaan ohittanut kilpakumppaninsa republikaanien Donald Trumpin. Uutistoimisto Reutersin ja tutkimusyhtiö Ipsosin mittauksessa Clintonia kannatti noin 46 prosenttia vastaajista; Trumpia äänestäisi 35 prosenttia. Kaksikon kannatus on ollut tasaista, mutta viime viikkoina Clintonin kannatus on noussut.