Toimittaja suksii suolle perhoshaaveineen – seuraa kahden yön suoseikkailua täällä!

Yle Hämeenlinnan toimittaja Timo Leponiemi päätti perehtyä suomalaiseen suoluontoon perusteellisesti. Mies viettää Hyvinkään Ritassaarensuolla aikaa maanantaista keskiviikkoon.

suot
Kanervamittari (Chlorissa viridata)
Yle Uutiset Hämeen lähetyksessä tiistaina 7. kesäkuuta nähtiin Hyvinkään Ritassaarensuolla tehty juttu perhosista. Kuvassa kanervamittari.

Suomi on suomaa. Hieman yli neljäsosa Suomesta on suota. Kuusikorvet, mäntyrämeet, karut nevat ja rehevämmät letot ovat tärkeä osa luonnon monimuotoisuutta. Puolet suoluontotyypeistä on kuitenkin uhanalaisia. Soiden eliölajiston uhanalaisuus on kiihtynyt viime vuosikymmenen aikana.

Toimittaja Timo Leponiemi on armoitettu perhosharrastaja ja niinpä hän liikkuu luonnossa perhospyydyksillään ja haavin kera keväästä syksyyn. Nyt Timo ottaa niskalenkin suomalaisesta suosta, leiriytyen Ritassaarensuon laitaan. Seuraa Timon kokemuksia, havaintoja ja haastateltavien vierailuja tässä artikkelissa ja myös sosiaalisessa mediassa Twitterissä ja Facebookissa tunnisteella #ylesuolla (siirryt toiseen palveluun).

Luvassa on lisäksi juttuja Radio Suomeen, suoraa Aamu-tv:n lähetystä tiistaina, asiaa suoluonnosta ja hyönteisten maailmasta – mutta myös hyviä eväitä, hyttysten karkottamista, SUOmalaista sielunmaisemaa ja leirielämää.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.