Kotiseuturadiosta kuuluu jälleen lemiä – "Vastuu siirtyy kuulijalle kuin Savon murteessa"

Lemiläistä kulttuuria vaaliva paikallisradio aloitti jälleen lähetyksensä. Lemiläisille halutaan tarjota puhetta lemiksi.

Lemi
Juha Junnonen Lemin kotiseuturadion talkoolainen
Yle

Entisestä kunnanjohtajan huoneesta näkee Lemin kesätorille, jossa ihmiset nautiskelevat toritunnelmasta, ja juontaja Juha Junnonen kulkee mikrofonin kanssa jutustellen paikallisten tuttujen kanssa. Huone toimii nyt radiostudiona.

Lauantaina tasan kello kymmenen aloitti jälleen lemiläisten oma äänitorvi, Lemin Kotiseuturadio. Suoria lähetyksiä lähetetään kesälauantaisin kello kymmeneltä ja lähetys uusitaan iltapäiväkolmelta.

– Emännät ovat sanoneet, ettei kerkiä kerralla kuuntelemaan askareiden lomassa, joten on hyvä uusia lähetys iltapäivällä, Lemin Kotiseutuyhdistyksen aktiivi Heikki Haiko kertoo.

Lähetysten on määrä kestää ainakin tunnin - tai niin kauan asiaa riittää. Haikon mukaan lemiläisille halutaan tarjota lemiläistä puhetta.

– Lemiläisessä puheessa on sellaista kepeyttä, ja se on konavaa. Samoin kuin Savon murteessa vastuu siirtyy kuulijalle, Haiko kiteyttää.

Radion kuuluvuusalue 20 kilometrin säteellä Lemin kirkonkylältä.

– Myös Lappeenrannan keskustassa ja Savitaipaleella on kerrottu kanavan kuuluvan.

Lemin Kotiseuturadio kuuluu nyt kuudetta kertaa. Sitä voi kuunnella taajuudella 95,2 MHz tai nettiradiosta (siirryt toiseen palveluun) lauantaisin klo 10 ja klo 15.