1. yle.fi
  2. Uutiset

Suvivirsi kajahti viimeisen kerran – Muurolan lukion ylioppilaat on nyt lakitettu

Ilmoilla oli sekä selvää riemua että syvää haikeutta, kun rovaniemeläisen Muurolan lukion viimeiset ylioppilaat saivat lakkinsa tänään lauantaina.

Kotimaan uutiset
Muurolan lukion viimeiset ylioppilaat
Muurolan lukion viimeiset ylioppilaat saivat lakkinsa 4.6.2016.Bikka Puoskari / Yle

Muurolan lukion viimeiset ylioppilaat on nyt lakitettu. Koulu päätettiin lakkauttaa vuosi sitten, mutta lakkautusuhka ehti häilyä lukion yllä vuosikymmenen ajan.

– Tunnelma on ilman muuta haikea, mutta on ollut upeaa olla rehtorina Muurolan kunniakkaassa lukiossa. Monia menestystarinoita täältä on tuotettu, sanoo rehtori Reino Eero.

Paikalla sekä ensimmäinen että viimeinen ylioppilas

Lauantaina lukion kevätjuhlassa lakkinsa sai kahdeksan ylioppilasta: Marika Gullstén, Samu Koivisto, Jouni Körkkö, Valtteri Luosujärvi, Kristian Maaranen, Sara-Maarit Sarvi, Arttu Tarkiainen sekä kirjaimellisesti kaikkein viimeisimpänä valkolakkinsa noutanut Annika Virtanen.

Muurolan lukio ja arkistojen aarteita
Muurolan lukion arkistojen aarteista on koottu näyttely koulun viimeisen kevätjuhlan allaBikka Puoskari / Yle

Juhlaan osallistui myös 49-vuotiaaksi ehtineen lukion ensimmäisen vuosikerran ensimmäisenä lakitettu ylioppilas Matti Ansala ja joukko muita kutsuvieraita. Ilon ja surun päivässä läsnä olivat muiden muassa Muurolan lukion ensimmäinen rehtori Kalervo Aho, sekä 45 vuotta sitten valkolakin Muurolassa päähänsä painanut ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Ylioppilaille puhunut Pokka toivoo tuoreille valkolakeille ennen kaikkea uskallusta omille poluilleen.

– Tämän jälkeen tulee risteyksiä, joissa pitää itse päättää mihin menee. Aina ei välttämättä valitse oikein, mutta pitää uskaltaa vain yrittää ja katsoa tulevaisuuteen.

Rehtori Reino Eero puolestaan kannustaa ylioppilaita elämään rohkeasti.

– Toivotan lämpimästi onnea ja menestystä elämään – ja rohkeutta elää! Pitää luottaa siihen, että elämä kantaa, vaikka joskus on raskasta eikä suuntaviivoja näy. Kyllä siitä kullekin hyvä elämä tulee.

Hannele Pokka
Vuoden 1971 ylioppilasjuhlassa tytöillä oli pitkät hulmuavat mekot ja pojilla pitkät parrat ja tukka vähintään olkapäille, muistelee Muurolan lukiosta kirjoittanut Hannele Pokka.Bikka Puoskari / Yle
Lue seuraavaksi