Ylen uutisissa tänään: Vinkkejä naapurimaihin matkaaville ja Sveitsissä äänestetään kansalaispalkasta

Tänään on Maailman ympäristöpäivä. Yle uutisten nettisivuilla voit testata, kuinka hyvin tunnet Suomen uhanalaiset eläimet. Sää on tänäänkin viileä.

Ulkomaat
Nepalilaiset oppilaat halaavat puita.
Tänään vietetään Maailman ympäristöpäivää.Narendra Shrestha / EPA

Tänään vietetään Maailman ympäristöpäivää. Tänä vuonna erikoisteemana on salametsästykseen liittyvän laittoman kaupankäynnin kitkeminen. Ylen nettisivuilla voit testata, kuinka hyvin tunnistat Suomessa uhanalaiseksi luokitellut eläinlajit.

Lomamatkalle naapuriin Mitä tarjottavaa on Ruotsilla, Virolla, Berliinillä ja Pietarilla suomalaiselle lomamatkaajalle? Toimittajamme tarjoavat parhaat vinkit, miten turistikohteissa voi säästää aikaa ja rahaa ja missä kannattaa käydä vaikkapa syömässä.

Sveitsissä äänestetään kansalaispalkasta. Aloitteen tekijöiden mukaan kansalaiset voisivat saada kuukaudessa noin 2 260 euroa. Vastustajien mielestä ehdotus on epärealistinen. Kansalaispalkan lisäksi sveitsiläiset äänestävät sunnuntaina myös neljästä muusta kysymyksestä, muun muassa nopeutetusta turvapaikkakäsittelystä ja liikenneväylien rahoituksesta.

*Perussa äänestetään presidentistä. *Perua itsevaltaisesti hallinneen Alberto Fujimorin tytär, Keiko Fujimori johtaa vaalien mielipidekyselyjä. Alberto Fujimori istuu tällä hetkellä vankeustuomiota ja hänet muistetaan muun muassa kymmenien tuhansien varattomien naisten pakkosteriloinneista. Fujimorin kilpakumppani on liberaali Pedro Pablo Kuczynski.

*Kylmä pohjoistuuli puhaltaa. *Sadekuurot siirtyvät etelään, etelä- ja keskiosassa Suomea sadekuuroja tuleekin sunnuntain mittaan. Pohjoisessa sunnuntai on enimmäkseen poutainen. Maanantaiyö on kylmä ja hallaa voi olla eteläistä Suomea myöten.