1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ranskan tulvat helpottamassa – ainakin toistaiseksi

Seinejoen pinta laskee Pariisissa, ja Normandiassa varoitustasoa on laskettu. Aineelliset vahingot ovat nousemassa miljardiluokkaan.

Ihmiset katselivat Louvren taidemuseota Seinejoen vasemmalta rannalta kesäkuun alussa. Kuva: Christophe Petit Tesson / EPA

Pohjoisen Ranskan tulvissa pahin näyttää olevan ainakin toistaiseksi ohi. Pariisissa Seinejoen pinta on laskenut lauantain yli kuuden metrin tulvahuipusta parikymmentä senttiä.

Myös Normandiassa L'Euren ja Seine-Maritimen alueille annettua varoitustasoa on laskettu korkeimmalta eli punaiselta tasolta oranssiksi. Esimerkiksi Rouenin kaupungissa Seinen pinta on noussut, mutta joki ei ole tulvinut yli äyräiden.

Varoituksia on kuitenkin yhä voimassa 15 muullakin alueella. Meteorologit ennustavat sateiden jatkuvan sunnuntaina monin paikoin.

Vahingot nousemassa miljardiluokkaan

Pariisin seudun tulvissa on kuollut neljä ihmistä, ja yli 20 on loukkaantunut. Noin 20 000 ihmistä on evakuoitu kodeistaan.

Kaikkiaan tulvissa on eri Euroopan maissa kuollut ainakin 18 ihmistä. Tulvat ovat kaataneet puita, katkoneet teitä ja sähkölinjoja ja saartaneet ihmisiä koteihinsa.

Ranskassa tulvien aiheuttamat aineelliset vahingot alkavat paljastua, kun vesi laskee. Vakuutusyhtiöt ovat arvioineet, että tulvista on koitunut tähän mennessä ainakin 600 miljoonan euron vahingot ja on mahdollista, että summa nousee yli miljardin, kirjoittaa Le Parisien -lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Pariisissa varotoimena suljetut Louvren ja Orsayn taidemuseot pysyvät kiinni ainakin tiistaihin. Myös kaksi metroasemaa on kiinni, samoin kuin Seinejoen vartta kulkeva osuus C-lähijunan reitistä.