Uimastadionin haukkapari Helmi ja Heikki saivat taas perheenlisäystä – kilpakosija sai lähteä

Viime vuonna Helsingin uimastadionille asettunut kanahaukkapari Helmi ja Heikki ovat saaneet jo toisen poikueen. Poikasia näyttää tänä kesänä olevan ainakin kolme.

Kotimaa
Helmin ja Heikin kanahaukanpoikanen viime kesän poikueesta.
Helmin ja Heikin kanahaukanpoikanen viime kesän poikueesta.Sari Tamminen / Helsingin kaupunki

Helsingin uimastadionilla pesäänsä pitävä kanahaukkapari Helmi ja Heikki ovat saaneet jälleen perheenlisäystä. Iloista perhetapahtumaa osattiin odottaa jo kevättalvella, kun naarashaukka Helmi aloitti muninnan.

– Helmi asettui huhtikuussa hautomaan pesälle ja toukokuun alkupuolella näytti siltä, että poikaset ovat kuoriutuneet. Ainakin kolme poikasta siellä näyttäisi olevan, valkoisia untuvikkoja, kuvailee uimastadionin liikuntapaikkamestari Sari Tamminen.

Haukkaparin ja poikueen elämä on sujunut Tammisen mukaan kuoriutumisen jälkeen hyvin.

– Poikasten ruokkimisen kanssa on toki kiirettä, mutta nyt kun on ollut lämpimät kelitkin, niin poikaset eivät ole päässeet vilustumaankaan.

Kolmiodraama uhkasi

Parin yhteiseloa varjosti vielä keväällä samoille apajille ilmaantunut kilpakosija. Heikki kuitenkin hätyytti pyrkyrin nopeasti pois.

– Pariskunta jatkaa elämäänsä uimastadionilla ja mahdollisesti jäävät sinne pidemmäksikin aikaa. Heikki on ilmeisesti ihan hyvä mies, Tamminen naurahtaa.

Poikiminen ei ole aiheuttanut uusia järjestelyjä uimastadionilla. Kanahaukkojen mänty on eristetty jo aiemmin ja asiakkaille kerrotaan haukoista. Pesäpuu sijaitsee lastenaltaan vieressä.

Tamminen kertoo, että iloinen perhetapahtuma on lisännyt asiakkaiden ihastusta haukkaparia kohtaan.

– Asiakkaita kiinnostaa Helmin ja Heikin elämä. Kesäkuun loppupuolella kun poikaset alkavat opettelemaan lentämään, niin kyllä se on mukava lapsiperheiden seurata sitä.

Haukkapari asettui uimastadionille viime talvena. Pariskunta sai myös viime kesänä kolme poikasta, joista yksi menehtyi pian kuoriutumisen jälkeen.

Uimastadionin pesästä lähetetäänsuoraa videokuvaa (siirryt toiseen palveluun)paikan valvontakameralla. Poikasten kuoriutumisen kunniaksi uimastadion järjestää kisan niiden nimeämisestä. Nimiehdotuksia voi jättää paikan päällä tai sosiaalisessa mediassa.

Helsingin Uimastadionilla pesii kanahaukkapariskunta
Kanahaukan tyylikäs lentoonlähtö. Taitaa olla Heikki liikenteessäVesa Marttinen / Yle