Puheenjohtajakisan hävinnyt Jari Myllykoski: Tuen Li Anderssonia 100-prosenttisesti

Jari Myllykoski jäi vasemmistoliiton puheenjohtajuudesta järjestetyssä jäsenäänestyksessä kolmanneksi ja sai noin 12 prosenttia äänistä. Hän sanoo odottaneensa tämänkaltaista tulosta ja vetäytyvänsä kisasta.

politiikka
kansanedustaja Jari Myllykoski
Antti Laakso / Yle

Kansanedustaja Jari Myllykoski vetäytyy vasemmistoliiton puheenjohtajakisasta. Hän sai puolueen jäsenäänestyksessä vain noin 12 prosenttia äänistä.

Kansanedustaja Li Andersson sai 62 prosenttia äänistä, Aino-Kaisa Pekonen 26 prosenttia. Myllykosken lisäksi myös Pekonen vetäytyy kisasta eli käytännössä Andersson valitaan puoluekokouksessa ilman vastaehdokkaita.

– Tuen Li Anderssonia nyt 100-prosenttisesti ja äänestän häntä. Meillä on uskomattoman samanlaisia näkemyksiä. Tämä on selvinnyt puheenjohtajakisan aikana, Myllykoski sanoo.

Ensimmäinen haastaja

Jari Myllykoski katsoo, että uuden puheenjohtajan on tehtävä työtä vasemmistoliiton puolueorganisaation vahvistamiseksi. Tavoitteena pitää olla vaalivoitto ja puolueen paluu hallitukseen.

Nakkilalainen Myllykoski oli ensimmäinen puheenjohtajakisaan lähtenyt ehdokas. Hän ilmoitti jo eduskuntavaaleja seuraavana yönä haastavansa puheenjohtaja Paavo Arhinmäen. Arhinmäki teki myöhemmin päätöksen, ettei hae uutta kautta vasemmistoliiton johdossa.

Uusi puheenjohtaja valitaan virallisesti ensi viikonloppuna pidettävässä vasemmistoliiton puoluekokouksessa.