1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Valtakunnallinen AMIS-stipendi Sodankylään: Ilse Ryynänen on kansainvälinen osaaja ja alansa ammattilainen

Sodankyläläinen Ilse Ryynänen on palkittu valtakunnallisella AMIS-stipendillä vuoden tsempparina. Tällä hetkellä Kiinan Shanghaissa vaihdossa käynyt lähihoitaja työskentelee Englannissa au pairina.

Vuoden tsempparina palkittua Ilse Ryynästä luonnehditaan kansainväliseksi osaajaksi ja alansa ammattilaiseksi. Kuva: Anni Mattanen

OSKU ry eli Suomen Opiskelija-Allianssi on jakanut tänä keväänä historiansa ensimmäiset AMIS-stipendit. Lapin ammattiopistosta lähihoitajaksi valmistunut Ilse Ryynänen on palkittu viikonloppuna vuoden tsempparina.

Ilse Ryynänen aloitti opintonsa käytännön pakon sanelemana, ja opinnot takkuilivat aluksi muun muassa runsaiden poissaolojen vuoksi. Kolme vuotta sitten Ryynänen löysi kuitenkin oman alansa, ja aloitti lähihoitajaopinnot. Sittemmin ammattiosaamisen näyttöarvosanat ovat muuttuneet erinomaisiksi ja Ryynänen on käynyt myös vaihdossa Kiinan Shanghaissa. Lopulta Ryynänen myös valmistui kaksi kuukautta ennen määriteltyä tavoiteaikaa.

Tällä hetkellä sodankyläläislähtöinen lähihoitaja työskentelee Englannissa au pairina. Suomen Opiskelija-Allianssista Ryynästä luonnehditaan kansainväliseksi osaajaksi ja alansa ammattilaiseksi.

– Toivomme Ilsen esimerkin kannustavan niitä, joilla on hankaluuksia opiskelun kanssa. Luovuttaa ei saa koskaan, sanoo puheenjohtaja Rene Stolt OSKU:n tiedotteessa.

Vuoden tsemppari -stipendien ja muiden AMIS-stipendien suuruus on 250 euroa.

KORJATTU: Ilse Ryynänen ei ole ainoa oppilaitoksensa opiskelija, joka on käynyt vaihdossa Shanghaissa, kuten jutussa aiemmin väitettiin.