Kapinallisryhmä: Isis pakenee Manbijin kaupungista Syyriassa – yli 150 jihadistia surmattu

Isis on hallinnoinut Manbijista käsin Raqqan ja Turkin rajan välistä huoltoreittiään.

Ulkomaat
Syyrian kartta
Yle Uutisgrafiikka

Syyriassa ääri-islamilaisen terroristijärjestö Isisin joukot pakenevat Manbijin kaupungista perheineen, kertoo Yhdysvaltojen tukemien kapinallisten tiedottaja Sharfan Darwish.

Kapinalliset aloittivat viime viikolla Syyrian demokraattisten joukkojen eli SDF:n johdolla hyökkäyksen Manbijin alueella katkaistakseen Isisin huoltoreitin Turkin rajalle. Yhdysvaltojen erikoisjoukot tukevat hyökkäystä.

Manbij sijaitsee noin 155 kilometriä luoteeseen Isisin niin sanotusta pääkaupungista Raqqasta. Isis on hallinnoinut huoltoreittiään Raqqasta Turkin rajalle Manbijista käsin.

Darwishin mukaan SDF:n joukot ovat tappaneet hyökkäyksen aikana yli 150 jihadistia. Hän kertoo, että SDF:n hallussa on yli 50 Isisin asemiehen ruumiit.

Myös kapinalliset ovat kärsineet tappiota hyökkäyksen aikana. Darwishin mukaan tappioiden määrästä ilmoitetaan myöhemmin.

– Manbijissa on monia koteja, jotka Daesh (Isis) oli vallannut asuinkäyttöön. Nyt ne ovat tyhjiä. He veivät kaiken minkä pystyivät ja poistuivat kaupungista, Darwish sanoi Reutersille.

Uutistoimisto Reuters ei ole pystynyt vahvistamaan riippumattomista lähteistä Darwishin antamia tietoja.

Darwish myös vahvisti kurdien aiemmin antaman tiedon, että kurdikomentaja Faysal Abu Layla kuoli sunnuntaina. Hän oli haavoittunut SDF:n johtaman hyökkäyksen yhteydessä aiemmin viime viikolla.

Samaan aikaan Syyrian armeijan joukot ovat edenneet omassa Raqqaan kohdistuvassa hyökkäyksessään.

Lähteet: AP, Reuters