Saunabuumi saa jatkuvasti lisää löylyä Oulussa – yleisiä saunoja kaavaillaan keskustaan ja lähialueille

Otsikoissa olleiden Helsingin ja Tampereen saunahankkeiden tapaan myös Ouluun kaavaillaan uusia yleisiä saunoja. Esimerkiksi Tuiran uimarannan tuntumaan suunnitellulle saunalle aiotaan hakea kaavoitusta lähiviikkoina.

saunat
Tuiran uimarannalla on kesästä 2014 alkaen toiminut yleinen kesäsauna. Nyt alueelle haetaan kaavoitusta ja tonttia myös ympärivuotiselle  pysyvälle yleiselle saunalle.
Yle

Oulussa on viriämässä pienimuotoinen saunabuumi. Kaksi hankkeista on jo pidemmällä ja kolmas keskustaan kaavailtu saunauimala sisältyy alueen mahdollisiin pitkän ajan kehittämissuunnitelmiin.

Tuiran uimarannalle on jo pitkään toivottu ja odotettu ympärivuotista yleistä saunaa. Rannalla on parin vuoden ajan voinut saunoa kesäisin saunalautalla, mutta nyt pysyvänkin saunan hanke on etenemässä, kertoo Oulun rantasaunaseuran puheenjohtaja Markku Seppänen.

– Parin viikon kuluessa on tarkoitus olla yhteydessä kaupunkiin ja pyytää kaavoituksen käynnistämistä Tuiran alueelle. Haemme tonttia yleiselle saunalle, jolle Tuiran uimala olisi 10 pisteen paikka.

Keskustan saunauimala ja näköalasauna vesitornin huipulle

Ainakin kahteen muuhunkin paikkaan on Oulussa väläytelty tai suunniteltu yleistä saunaa.

Toinen kohteista sijaitsisi aivan kaupungin keskustassa kirjaston ja Raatin stadionin välissä. Oulun keskustan ranta-alueita haluttaisiin ottaa nykyistä selvästi tehokkaampaan käyttöön, mihin liittyen Linnasaaren etelärantaan voisi sijoittua ympärivuotinen sauna-kahvila-uimala.

Lisäksi kaupungin viime vuonna myymään Intiön vanhaan vesitorniin saatetaan rakentaa yleinen sauna. Se sijaitsisi tornin huipulla lasikupolin alla, josta avautuisi maisemat ympäröivän kaupunkiin.