1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rautatieliikenne

Teollisuus toivoo: Rautatie uudestaan auki Porin Konepajanrantaan

Sampo-Rosenlewin omistajien kiinteistöyhtiö on käynyt alustavia keskusteluja rautatieyhteyden avaamiseksi Konepajanrantaan. Rautatie on ollut joitakin vuosia poissa käytöstä.

Kuva: Yle

Teollisuus olisi kiinnostunut avaamaan uudestaan rautatieyhteyden Porin Konepajanrantaan. Rautatielinja on yhä olemassa, mutta rautatie ei ole tällä hetkellä käytössä.

Kokemäenjoen pohjoispuolelle sijoittuvalla Konepajanrannan alueella sijaitsee muun muassa Sampo-Rosenlewin puimuritehdas ja Electroluxin vanhoja varastoja. Nykyisin varastoissa toimii logistiikkayhtiöitä.

Varastorakennukset omistava Sampo-Rosenlewin omistajien kiinteistöyhtiö SR-Kiinteistöt on käynyt asiasta alustavia keskusteluja Liikenneviraston ja Porin kaupungin kanssa. Rautatieyhteys alueelle oli toiminnassa vielä joitakin vuosia sitten, mutta se suljettiin vähäisen käytön takia.

Kaupunki tukee

SR-Kiinteistöt saa suunnitelmilleen Porin kaupungin tuen. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus sanoo itse käyneensä asiasta keskustelua Liikenneviraston kanssa. Rata voidaan viraston mukaan avata, jos sille löytyy riittävästi käyttöä.

– Porin kaupungille avaaminen aiheuttaisi kuluja lähinnä tasoristeyksen turvalaitteista, jotka otettaisiin uudestaan käyttöön, Hannus sanoo.

Liikenne Kokemäenjoen pohjoispuolelle kulkisi vanhaa rautatiesiltaa pitkin. Ruosniemeen johtava silta on edelleen käyttökunnossa, mutta se vaatii tulevina vuosina korjausta.