Kuczynski johtaa niukasti presidentinvaalien ääntenlaskentaa Perussa

Entinen Maailmanpankin ekonomisti Pedro Pablo Kuczynski on luvannut vähentää korruptiota ja vilkastuttaa talouskasvua.

Ulkomaat
Naisia ja miehiä pitelee lippuja ja mielenosoitusjulistetta, jossa lukee "Peru: Fujimorien mafia".
Presidenttiehdokas Keiko Fujimoria vastustettiin Limassa toukokuun lopussa. Mielenosoittajien julisteessa lukee "Peru: Fujimorin mafia". Ernesto Arias / EPA

Perussa keskustaoikeistolainen ekonomisti Pedro Pablo Kuczynski johtaa presidentinvaalien ääntenlaskennassa niukasti kilpakumppaniaan entisen presidentin tytärtä Keiko Fujimoria, kertoo uutistoimisto Reuters. Kun äänistä oli laskettu 94 prosenttia, niin 77-vuotias Kuczynski johtaa 0,56 prosenttiyksikköä eli runsaalla 90 000 äänellä Fujimoria.

PPK-nimellä tunnettu Kuczynski on entinen Perun pääministeri ja investointipankkiiri. Hän on työskennellyt muun muassa Maailmanpankissa ja Kansainvälisessä valuuttarahastossa IMF:ssä. Kuczynski on nimennyt itsensä rehelliseksi ja kokeneeksi johtajaksi. Hän on myös luvannut kitkeä korruptiota ja edistää Perun talouskasvua.

41-vuotias Keiko Fujimori on konservatiivinen populisti ja entinen Perun kongressin jäsen. Hän oli mielipidekyselyjen johdossa vielä viikko sitten, mutta menetti johtoasemaansa viimeisten kampanjointipäivien aikana.

Fujimorin isä, Perun entinen presidentti Alberto Fujimori istuu nykyisin vankilassa. Häenet on tuomittu 25 vuoden vankeuteen korruptiosta ja ihmisoikeusrikkomuksista.

Perulaiset äänestivät presidentistä sunnuntaina.

Lähteet: Reuters