SDP: Satakunnan maakuntajohtajan paikka on meidän

Satakunnan demarien puheenjohtaja Harri Lehtonen sanoo, että sosiaalidemokraatit katsovat maakuntajohtajan paikan kuuluvan SDP:lle, joka oli maakunnan suurin puolue viime kuntavaaleissa. Demarit ovat jo tehneet kartoitusta tehtävään sopivasta henkilöstä.

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Demareiden vaalipalloja.
Ismo Pekkarinen / AOP

SDP haluaa pitää Satakunnan maakuntajohtajan paikan puolueen hallussa. Nykyinen maakuntajohtaja Pertti Rajala (sd.) jää eläkkeelle ensi vuoden kesäkuussa.

– SDP on maakunnan suurin puolue [kuntavaaleissa 2012], ja paikka kuuluu maakunnan suurimmalle puolueelle. Tästä on pidetty vuosien varrella kiinni keskustan ja kokoomuksen kanssa, demaripiirin puheenjohtaja Harri Lehtonen sanoo.

Keskusteluja jo käyty

Lehtonen kertoo, että asiasta on jo kevään mittaan käyty keskusteluja keskustan ja kokoomuksen kanssa hyvässä yhteishengessä.

– Olemme tehneet kevään aikana tilannekatsauksen maakunnan tehtävistä. SDP:n tavoitteena on löytää maakuntajohtajan tehtävään sosiaalidemokraatti, jota myös muut puolueet pitävät sopivana, Lehtonen sanoo.

Kartoitus on hyvässä vaiheessa.

Satakunnan demarien puheenjohtaja Harri Lehtonen

Satakunnan sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Harri Lehtonen ei vielä tuo julkisuuteen, keitä demarit kaavailevat tehtävään.

– Kartoitus on hyvässä vaiheessa. Eiköhän tehtävään löydy demariväriä tunnustava henkilö, Lehtonen sanoo.

Täsmennetty 13:57, että SDP oli Satakunnan suurin puolue viime kuntavaaleissa 2012. Eduskuntavaaleissa 2015 maakunnan suurin puolue oli perussuomalaiset.