Kaupungin lahja toteutuu viimein – Mr Pori Jazzille oma aukio

Nimikkoaukio Kirjurinluotoon on Porin kaupunginhallituksen syntymäpäivälahja Jyrki Kankaalle. Lahjan valmistelu kaavoituspöydältä kohti toteutumista on kestänyt parisen vuotta.

Kotimaa
Jyrki Kangas
Yle

Porin jazzfestivaalin vuosikymmenten voimahahmon Jyrki Kankaan aukio on viimein toteutumassa.

Porin kaupunginhallitus päätti kaksi vuotta sitten, että 70 vuotta täyttänyttä Mr Pori Jazzia kunnioitetaan nimikkokadulla tai -aukiolla.

Se on hyvin keskeinen paikka ja siitä haarautuu kulkureittejä eri suuntiin.

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä, Porin kaupunki

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä kertoo, että Jyrki Kankaan aukion paikka vahvistuu, kun Kirjurinluodon alueen vanha musiikkitalon kaava korvataan uudella. Musiikkitalo ei toteutunut koskaan. Mahdolliselle monitoimitalolle varataan paikka Hanhiluodon puolelle.

– Jyrki Kankaan aukio osoitetaan sitten siihen Kirjurinluodon puolelle. Se on hyvin keskeinen paikka ja siitä haarautuu kulkureittejä eri suuntiin.

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Mäkelä uskoo, että aukion sisältävä kaavaehdotus tulee Porin kaupunginhallituksen käsittelyyn vielä ennen lomia.

Avausjuhlallisuuksista ei vielä tietoa

Aukion avaamisen ajankohdasta ja mahdollisista juhlallisuuksista ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Porin katunimistössä näkyy entuudestaan vanhempien aikojen merkkihenkilöitä: mm. Gallen-Kallelankatu ja Selim Palmgreninkatu sekä Eetun Aukio, joka muistuttaa Porissa vaikuttaneesta Eetu Salinista.