Yle kohtaa yleisönsä – avoimet ovet ja pannu kuumana tänään Vaasassa

Tänään keskiviikkona vietetään Ylen tiloissa Vaasassa Yle kulmilla -tapahtumaa. Ovet ovat avoinna ja pannu kuumana kello 11–13. Tarjolla on tutustumiskierroksia toimituksiin ja keskusteluja toimittajien kanssa. Myös Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen on paikalla ja yleisön jututettavissa.

radioteatterit
Ylen väki toivottaa yleisön tervetuleeksi Ylen ovella.
Ylen väki toivottaa yleisön tervetuleeksi. Ovet ovat avoinna Vaasassa keskiviikkona kello 11-13 Ahventie 20:ssä.Elina Kaakinen / Yle

Pohjalaisia kutsutaan mukaan Yle kulmilla -päivän tapahtumiin keskiviikkona Vaasan toimintakeskukseen Ahventielle. Ovet ovat avoinna yleisölle kello 11-13. Sinä aikana järjestetään Ylen tiloissa opastettuja kierroksia ja yleisöllä on mahdollisuus tutustua paikalliseen toimintaan ja työntekijöihin.

Paikan päälle kannattaa tulla ja tuoda mukanaan vaikka hyviä juttuvinkkejä. Yle Pohjanmaan päällikkö Hannele Haanpää-Holappa lupaa, että yleisöä kuunnellaan tarkalla korvalla.

– Olemme mukana ihmisten arjessa ja elämässä Vaasan ja Pohjanmaan alueella. Kaikki kohtaamiset alueen ihmisten kanssa ovat tärkeitä, joten yleisön vierailut toimituksessa ovat meille tekijöille aina hieno kokemus! Juttuvinkit ja palaute ovat aina tervetulleita, sanoo Haanpää-Holappa.

Myös Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten osallistuvat tapahtumaan ja ovat yleisön tavattavissa.

Pihalla voi osallistua Strömsön juontajan Elin Skagersten-Strömin ja käsityöekspertti Lee Esselströmin pienimuotoiseen askarteluworkshopiin. Sisätiloissa Yle Vaasan toimittajat esittelevät talon toimintaa ja kierrättävät toimituksissa ja studioissa.

Radioteatterikin tuli Vaasaan

Myös Ylen Radioteatteri on Vaasassa kuunnelman teossa tämän viikon. Radioteatteri tekee Vaasan kaupunginteatterin kanssa kuunnelmaa Rajatapaus, joka perustuu Mikael Niemen kirjaan Ammu appelsiini. Kuunnelmaa tehdään Ylen toimituksessa ja sen ohjaa Essi Räisänen.

kuunnelmastudio
Radioteatteri tekee Vaasan kaupunginteatterin kanssa kuunnelmaa Rajatapaus.Elina Kaakinen / Yle

– Aikataulumme on tiukka, mutta eiköhän yleisö pääse ainakin oven raosta kurkkaamaan kuunnelman tekoa, lupaa tuotantokoordinaattori Laura Jaakkola Radioteatterista.

Radioteatteri täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja nyt Vaasaan ehtinyt kuunnelmakiertue on Radioteatterin juhlavuoden hanke. Radioteatteri liikkeellä -hankkeen kuunnelmat äänitetään kymmenessä eri kaupungissa ympäri Suomea ja ne esitetään suomalaisen radiodraaman 90-juhlakuunnelmasarjana syksyllä 2016.

Yle Kulmilla -tapahtuma Vaasassa 8.6.2016. Avoimet ovet Ylen Vaasan toimintakeskuksessa kello 11-13 osoitteessa Ahventie 20. Tervetuloa!