Pohjoismaiden suurin lasten sisäliikuntapuisto tulee Kempeleeseen

Ruotsalaisten jääkiekkoilijoiden kehittämä lasten sisäliikuntapuisto avataan tänä vuonna Kempeleessä ja Tampereella. Zimmarin kortteliin rakennetaan parhaillaan myös urheiluhallia. Korttelista on kehittymässä Kempeleelle matkailullisestikin tärkeä vapaa-ajanviettopaikka.

Kempele
Havainnekuva Leo's Leklandista
Lehto Group

Skandinavian suurin leikkimaaketju, Leo's Lekland rantautuu Suomeen. Tänä vuonna avataan kaksi leikkimaata, Kempeleeseen ja Tampereelle.

Kempeleessä Zimmarin itäpuolella olevan Honkasen vanhan kiinteistön purkutyöt alkavat ensi viikolla, ja uusi 5000 m² kiinteistö rakennetaan Lehmikentäntien suuntaisesti osittain vanhan rakennuksen paikalle. Uusi 4000 neliömetrin sisäliikuntapuisto avataan tämän vuoden puolella.

Samaan kortteliin rakennetaan parhaillaan urheiluhallia ja hotellia. Zatelliitin uusi ramppi tulee purkamaan Zeppelinin rampin ruuhkia. Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohen mukaan kortteli on merkittävä kokonaisuus kunnan elinvoiman kannalta. Valmistuessaan se työllistää 70-100 henkilöä.

Leon Leikkimaa -ketju on perustettu 10 vuotta sitten ja sen juuret ovat Luleåssa. Konseptin taustalla ovat entiset jääkiekkoilijat, joiden ideana oli saada lapset liikkumaan säästä riippumatta. Puisto on suunnattu 0-12 vuotiaille lapsille.