Vain harva pystyy elättämään itsensä blogilla – vaatii intohimoa ja avautumista

Perheenäidin ruokablogi kerää jopa 25 000 lukijaa kuukaudessa. Johanna Koskiranta tietää kokemuksesta, että lukijoita kiinnostaa eniten kirjoitukset, joissa bloggaaja avautuu henkilökohtaisista asioista.

Kotimaa
Bloggaaja Johanna Koskiranta kuvaa asetelmaa keittiössään Hellan ja viinilasin välissä-blogiaan varten
Bloggaaja Johanna Koskiranta kuvaa asetelmaa keittiössään Hellan ja viinilasin välissä-blogiaan varten.Kati Rantala / Yle

Porilainen perheenäiti Johanna Koskiranta istuu tietokoneen ääressä muokkaamassa herkullisen näköisiä valokuvia. Hän säätää kesäistä grillisalaattia esittävän kuvan värit ja valot kohdilleen. Kohta hän julkaisee sen koko kansan nähtäville reseptin kera.

– Minua pyydettiin muutamia vuosia sitten kirjoittamaan ruoka-aiheista kolumnia paikallislehteen. Testasin erilaisia ruokia ja kirjoitin niistä. Jonkin ajan kuluttua minulta alettiin kysellä reseptejä. Blogin pitäminen alkoi vähän kuin luonnostaan, Koskiranta kertoo.

Johanna Koskiranta pitää palkittua ja kymmeniä tuhansia lukijoita houkuttelevaa Hellan ja viinilasin välissä -blogia. Hänen mukaansa kuka tahansa voi kirjoittaa blogia. Sisällön täytyy kuitenkin lähteä puhtaasta intohimosta aiheeseen ja kirjoittamiseen.

Henkilökohtaisuus kiinnostaa

Bloggaaminen on erittäin suosittua suomalaisten keskuudessa. Aiheet vaihtelevat muodista ruokaan ja sisustuksesta syvälliseen pohdiskeluun. Osa on oppinut tekemään kirjoituksellaan myös tienestiä.

– Jotkut muotibloggaajat saattavat jo elättää itsensä blogeillaan. Vaikkei pelkästä blogista saisi koko elantoa, tuo se monesti paljon mahdollisuuksia yhteistyöhön, joista nykyään jo maksetaan, Johanna Koskiranta toteaa.

Parhaimmillaan Hellan ja viinilasin välissä -blogia on käynyt lukemassa 25 000 ihmistä kuukaudessa. Suosion salaisuuteen Johanna Koskiranta osaa antaa ainakin yhden neuvon.

– Mitä enemmän kirjoitat henkilökohtaisista asioista, sitä enemmän ihmisiä kiinnostaa. Minulla on ollut jonkin verran terveyden ja ruokavalion kanssa ongelmia, mihin lukijat voivat samaistua.