Renkailla liikkuvat nuorisotilat aloittivat kiertueensa Torniossa ja Keminmaassa

Tänä kesänä nuorille järjestetään tekemistä liikkuvien nuorisotilojen avulla Kemissä, Keminmaassa ja Torniossa. Kemin Puuhapaku aloitti tämän kesän työt toukokuussa, Tornion Kesäpösö ja Keminmaan Kesäboksi puolestaan lähtivät liikkeelle tiistaina.

Keminmaa
Nuoria pelaamassa Keminmaan Laurilassa.
Kimmo Hiltula / Yle

Keminmaan uusi liikkuva nuorisotila, eli Kesäboksi, aloitti toimintansa tiistaina. Kesäboksi parkkeerasi Laurilaan koulun viereiselle hiekkakentälle eikä mennyt aikaakaan, kun nuoret pelasivat jo pesäpalloa.

– Oltiin tietoisia, että tämä auto tänne tulee, joten päätettiin tulla. On mukava tulla pelaamaan, toteavat Joonas Hannunkivi ja Henri Koppinen yhteen ääneen pelin tuoksinnassa.

Kesäboksin tarkoituksena on tuoda nuorille tekemistä ympäri Keminmaata. Auton mukana kulkeutuu pesäpallovälineiden lisäksi tarvikkeita muun muassa grillaamiseen ja jalkapalloiluun.

Kesäboksi Keminmaan Laurilassa.
Kesäboksi vierailee Laurilan lisäksi muun muassa Maulassa ja Liedakkalassa.Kimmo Hiltula / Yle

– Nyt ensimmäisellä kerralla ollaan vähän kevyemmällä satsilla liikkeellä, jätettiin grilli ja poppivehkeet pois. Täällä on reilut parikymmentä nuorta, näyttää tosi hyvältä, iloitsee nuoriso-ohjaaja Sanna Jussila.

Kesäboksi liikkuu kesäkuun ajan kahtena päivänä viikossa, tiistaisin ja torstaisin.

Tornion Kesäpösö myös liikkeellä

Tornion liikkuva nuorisotila Kesäpösö aloitti myös kiertueensa tiistaina. Kesäpösö vierailee esimerkiksi keskiviikkona Liakan kylätalolla. Siellä on luvassa muun muassa ulkopelejä, graffitimaalausta ja grillausta.

Tornion Kesäpösön tai Kemin Puuhapakun voi myös tilata nuoren haluamaan paikkaan esimerkiksi pikaviestipalvelun WhatsAppin kautta.