1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruka säilyttää sittenkin mäkihypyn maailmancupin avausosakilpailun

Alustavasta kisakalenterista Ruka oli pudotettu pois viime syksyn epäonnistumisten jälkeen, kun hyppyrimäen vauhtiladun jäähdytysjärjestelmästä loppuivat tehot kehnossa säässä.

urheilu
Mäkihyppy yleiskuva
Tomi Hänninen

Rukalla järjestetään marraskuun viimeisenä viikonloppuna tuttuun tapaan kolmen pohjoismaisen lajin maailmancupit.

Mäkihypyssä hypätään kaksi henkilökohtaista kisaa, maastohiihdossa ohjelmassa on perinteisen sprintti sekä naisten 10 km ja miesten 15 km (p), yhdistetyssä kilpaillaan mäkihypyn tapaan kaksi henkilökohtaista kisaa.

Kansainvälinen hiihtoliitto myönsi Rukalle myös mäkihypyn Continental Cupin osakilpailut 17.-18.12.2016.

Kuusamo investoi miljoona euroa

Suomen Hiihtoliiton mukaan Rukan kisojen järjestäjät ja Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen ovat saaneet FIS:n mäkikomitean vakuuttuneiksi Rukan parannuksista niin olosuhteisiin kuin kilpailuorganisaatioon.

Kuusamon kaupunki on sitoutunut noin miljoonan euron parannuksiin, joilla muun muassa rakennetaan Rukan suurmäkeen uusi tuuliverkko ja vauhtimäen latu. Lisäksi kisaorganisaatiota vahvistetaan, jotta se pystyy toimimaan vaikeissakin olosuhteissa.

Kuusamon, Rukan ja Suomen Hiihtoliiton edustajat ovat esittelleet kehitysehdotuksensa Kansainvälisen hiihtoliiton mäkikomitealle FIS:n meneillään olevan kongressin yhteydessä Meksikossa.

FIS:n mäkikomitea äänesti Rukan jatkosta FIS-kongressin yhteydessä, äänestyksen tulos oli 11-4. FIS:n hallitus vahvistaa asian lopullisesti lähipäivinä.

Lue seuraavaksi