Virrat ja Ruovesi paikkaavat lääkärivajetta vuokralääkäreillä

Maaliskuussa aloittanut Keiturin Sote on kutsunut keikkalääkärit paikkaamaan akuuttia lääkäripulaa. Useita lääkäreitä irtisanoutui aiemmin tehtävistään. Kaupunginjohtajan mukaan irtisanoutumiset liittyvät yhtiön murrosvaiheeseen.

Kotimaa
Lääkäri stetoskoopin kanssa.
Yle

Virtain ja Ruoveden lääkärivajetta paikataan ostopalveluilla. Kuntien sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavasta Keiturin Sote -yhtiön seitsemästä terveyskeskuslääkäristä neljä on irtisanoutunut. Irtisanoutumisista kertoi ensimmäisenä Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

Keiturin Soten toimitusjohtaja, Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki vakuuttaa, että kuntalaiset saavat lääkäriaikoja normaalisti.

Lääkärien joukkoirtisanoutumisesta Haapamäki ei ole erityisen huolissaan. Kunnissa on turvauduttu keikkalääkäreihin jo aikaisemminkin.

– Jos katsotaan koko työpanosta, niin meillä on tekijöitä, jotka tekevät täysaikaista työaikaa ja tekijöitä, jotka tekevät töitä esimerkiksi päivän viikossa. Olemme tottuneet siihen, että silloin kun ei ole omaa henkilökunta käytössä, ostamme sitä palveluna, Haapamäki sanoo.

Neuvottelut mukaan rauhoittamaan murrosvaihetta

Kaupunginjohtaja arvioi, että irtisanoutumiset liittyvät murrosvaiheeseen.

– Kun aloitetaan uudentyyppistä toimintaa ja eletään murrosvaihetta, niin siinä yhteydessä tarkastellaan, että mikä on oma tehtäväkenttä tulevaisuudessa. Murrosvaiheessa tapahtuu henkilövaihdoksia, näin siinä näyttää käyvän, Haapamäki toteaa.

Akuutti lääkärivaje hoidetaan keikkalääkäreillä, mutta edessä on myös neuvotteluja tilanteen rauhoittamiseksi.

Keiturin Sote on Virtain kaupungin kokonaan omistama sote-yhtiö. Uusi yhtiö ja uusi toimintamalli kun on otettu käyttöön vasta maaliskuussa.