1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikka sai kuntapoliitikon loikkaamaan Vihreisiin

Suomen Somalia -verkoston puheenjohtaja Saido Mohamed pettyi siihen, ettei Kokoomus tuominnut yhteiskunnan vihapuhetta ja rasismia.

Kuva: Eva-Liisa Orupold

Suomen Somalia -verkoston puheenjohtaja, kuntapoliitikko Saido Mohamed eroaa Kokoomuksesta ja liittyy Vihreisiin. Mohamed on Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen.

Syyksi Mohamed sanoo Kokoomuksen arvot ja sisäministeri Petteri Orpon johdolla tehdyn tiukan maahanmuuttopolitiikan, etenkin perheenyhdistämisen vaikeuttamisen.

Mohamed on myös pettynyt siihen, ettei Kokoomuksessa ole tuomittu suomalaisen yhteiskunnan vihapuhetta ja rasismia.

– Olen odottanut Kokoomukselta rohkeutta tuomita yksiselitteisesti lisääntynyt rasismi ja vihapuhe. Sitä rohkeutta en ole nähnyt. Päinvastoin, pitkään jatkunut hiljaisuus on helppo tulkita myötäilyksi ja hyväksynnäksi, Mohamed sanoo tiedotteessaan.

Vuoden pakolaisnaisena vuonna 2011 tunnetuksi tulleen Mohamedin omassa poliittisessa toiminnassa korostuu maahanmuuttajien hyvinvoinnin edistäminen. Hän huomauttaa, että monet hallituksen tekemistä leikkauksista kohdistuvat nimenomaan naisiin, nuoriin ja lapsiin. Mohamed kokee, että pääsee Vihreissä toteuttamaan paremmin arvojaan.