YouTube-tähden viisi vinkkiä: näin tubetat hyvin

Suomen suosituimpiin kuuluva YouTube-tähti, videobloggari Mansikkka eli Maiju Voutilainen, 20, neuvoo, miten kannattaa tubettaa.

kulttuuri
Vloggari Mansikkka
Youtube

1. Sisältö on tärkein, ei tekninen laatu

Videoiden laatua voi kehittää sitä mukaa kun niitä tekee. Puhelimissa on nykyään hyviä kameroita, joilla voi aloittaa. Kunhan vain muistaa kuvata vaaka-, ei pystykuvaa!

2. Ole intohimoinen

Ei kannata aloittaa tubetusta, jos haluaa vain tulla "isoksi tubettajaksi". Pitää olla aito intohimo asioiden kertomiseen.

3. Ole oma itsesi – jos haluat

Yleensä sanotaan "ole oma itsesi", mutta on paljon tunnettuja "tube-hahmoja", jotka esittävät jotain muuta kuin ovat. Niinkin voi tehdä. Ole oma itsesi vain, jos haluat olla.

4. Muista yksityisyyden rajat

Pitää miettiä, mihin vetää yksityisyyden rajan ja mitä ei halua kertoa. Puhelinnumeroita tai osoitteita ei ainakaan kannata ruveta kertomaan. Se on turvallisuusriski.

5. Leikkaa tylsät kohdat pois

Editointi on tärkeää, ellei videon pointti ole nimenomaan olla leikkaamaton. Katsojille on paljon kivempi katsoa videota, jossa ei ole kauheasti hengitystaukoja, öö-öö-kohtia tai sanojen sekaisin menoa. Kun ne leikkaa pois, videon katsominen on miellyttävämpi kokemus.