Pomppulinnat on laskettu tivolissa alas myrskyn takia

Viime vuonna kova tuulenpuuska heitti tivolin noita-akan hatun alas, mutta muuten Suomen Tivoli on kestänyt hyvin myrskyjä. Oulussa parhaillaan olevassa tivolissa on varauduttu ennustettuun myrskyyn lisäsidonnoilla ja laskemalla pomppulinnat ja puhallettava sirkusteltta alas.

Kotimaa
Laiteasennusta tivolissa.
Yle

Oulun Hietasaaressa oleva kiertävä huvipuisto Suomen Tivoli on varautunut myrskyyn rullaamalla kahden karusellin katot alas, laskemalla pomppulinnat ja puhallettavan sirkusteltan alas.

– Vaikka pomppulinnatkin on hyvin ankkuroitu, emme ota riskejä vaan olemme laskeneet ne alas. Lisäksi laitteiden takafasadeihin on tehty lisäsidontoja, koska niissä on isoja pinta-aloja, joihin tuuli helposti tarttuu, kertoo toimitusjohtaja Lulu Sariola.

Sariolan mukaan laitteet on valmistettu kestämään kovaakin tuulta, ja turvaohjeiden noudattaminen kuuluu päivittäisiin rutiineihin.

– Laitteita enemmän olen huolissani että kaatuuko puita, joita on tuossa lähellä. Katsoimme kuitenkin, että lähellä ei näytä olevan huonokuntoisia puita.

Tivoli avataan keskiviikkona normaalisti, ja kaikki laitteet ovat käytössä.

– Tuskinpa siellä myrskyllä kovin paljon asiakkaita onkaan. On epämiellyttävää pyöriä maailmanpyörässä hirveässä tuulessa, siinä tulee aika kylmä, Sariola naurahtaa.

Suomen Tivolin edellisellä Oulun vierailulla viime vuoden kesäkuussa pyyhkäissyt myräkkä oli heittänyt noita-akan hatun alas.

– Hyvin vähän tai tuskin koskaan on myrskyissä mitään sattunut.