1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Yle Uutisten kesäkolumnisarja alkaa – luvassa asiaa taloudesta terveyteen

Ylen uutissivuilla alkaa tänään uusi kesäkolumnisarja, jossa viisi kirjoittajaa vuorottelee viikoittain. Sarjan avaa yrittäjänä toimiva entinen taloustoimittaja Elina Yrjölä.

Kesäkolumnistit Reetta Räty, Jussi Viitala, Risto Laitila, Elina Yrjölä ja Janne "Rysky" Riiheläinen. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Nyt alkava kolumnisarja ilmestyy kesäkuukausien ajan. Kolumnit julkaistaan aina torstaiaamuisin sekä Ylen Uutisten verkkosivuilla että radion Ykkösaamussa. Lisäksi ne uusitaan samana päivänä radion Ajantasa-ohjelmassa.

Kesän avaa entinen taloustoimittaja, yrittäjä Elina Yrjölä. Hän tarkastelee talouden ilmiöitä tavallisen suomalaisen tasolta.

Seuraavana kirjoitusvuorossa on Janne "Rysky" Riiheläinen, joensuulainen turvallisuuspolitiikan tarkkailija ja havainnoitsija, joka pyrkii laventamaan turvallisuuspoliittista keskustelua. Riiheläinen on vapaa toimija, joka ei ole sidottu mihinkään asemaan tai organisaatioon.

Jussi Viitala on tunnettu ekologi ja tietokirjailija, joka on nykyään eläkkeellä. Eläkepäivistä huolimatta kiinnostus eläimiin, ihmiseen ja ihmisen luontosuhteeseen jatkuu voimakkaana.

Risto Laitila on televisiosta tuttu Ylen Akuutin kotilääkäri, joka lähestyy omaa aluettaan kokemustensa kautta yleislääkärinä. Hänen missionaan on lääketieteen ja terveydenhuollon kansantajuistaminen, jotta ”Pihtiputaan mummokin” ymmärtää.

Reetta Räty on tunnettu journalisti, joka toimii vapaana toimijana. Hänen näkökulmansa on arkinen perhe-elämä kaikkine monimuotoisuuksineen.

Kesäkolumnit pohjustavat syksyllä alkavaa uudenlaista mielipiteellisen journalismin kokonaisuutta. Tarkoituksena on laajentaa Yle Uutisten sisältöjä Ylen ulkopuolelta tilattavilla jutuilla sekä verkossa, televisiossa että radiossa. Tavoitteena on löytää uusia ja tuoreita näkökulmia suomalaiseen yhteiskuntaan ja elämänmuotoon.

Kolumneihin etsitään myös uudenlaisia muotoja. Tarkoituksena ei ole ainoastaan nostaa esiin epäkohtia, kolumnit etsivät myös ratkaisuja ja selityksiä erilaisiin ongelmiin ja ilmiöihin.