1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

"Aivan niin kuin jääpiikkejä sataisi kasvoihin" – Myrsky rantautui Suomeen

Myrsky on toistaiseksi katkonut sähköjä erityisesti Lapissa ja Pohjanmaalla. Myrsky etenee illan ja yön mittaan kohti kaakkoa.

Uutisvideot: Tuuli tuivertaa Pohjanmaalla – "syksyn merkkejä keskellä kesää"
Uutisvideot: Tuuli tuivertaa Pohjanmaalla – "syksyn merkkejä keskellä kesää"

Kesämyrsky on toistaiseksi työllistänyt sähköverkkoyhtiöitä ja pelastuslaitosta erityisesti länsirannikolla ja Lapissa. Tuuli puhalsi Pohjanmaan rannikolla puuskittain jopa 24 metriä sekunnissa. Illan mittaan myrsky on voimistunut vähitellen myös maan keskiosissa.

Enimmillään sähköttä oli keskiviikkona iltayhteentoista mennessä ollut noin 7 500 asiakasta. Sähköverkkoyhtiöt ovat kuitenkin saaneet palautettua sähköjä varsin rivakasti, ja sähköttömien talouksien lukumäärä on saatu pääsääntöisesti nopeasti laskuun myrskyn edetessä.

Keskiviikkoillan aikana sähköjä on ollut runsaasti poikki muun muassa Kokkolassa, Kittilässä, Evijärvellä, Ruovedellä ja Sodankylässä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.