Orpolla ja Stubbilla takana satojen puheluiden soittorumba – kolmannes empii kantaansa puheenjohtajasta

Viikonloppuna Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan. Kaikki on vielä auki ja ehdokkaiden mielestä liikkuvien äänestäjien määrä on suuri.

Elina Lepomäki, Petteri Orpo, Alexander Stubb
Kokoomuksen puheenjohtajakilpailun loppusuora häämöttää. Ehdokkaat Alexander Stubb, Petteri Orpo ja Elina Lepomäki tapasivat aamu-tv:n haastattelussa vielä ennen viikonlopun puheenjohtajavaaleja.

Kokoomus valitsee lauantaina Lappeenrannassa uuden puheenjohtajan. Petteri Orpo on haastanut toden teolla istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin. Sen sijaan kolmas ehdokas Elina Lepomäki on selkeä altavastaaja.

Tulevan puheenjohtajan valitsee 800 puoluekokouksen edustajaa ympäri maata.

– Ilmeisesti liikkuvien äänestäjien osuus on suuri, aika moni empii, Lepomäki sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

– Luulen, että luku on kolmanneksen luokkaa. Siksi on tärkeää tehdä kampanjaa loppuun asti, Orpo korostaa.

Lännen Media julkaisi eilen kyselyn (siirryt toiseen palveluun), jossa puolet vastanneista paikallisyhdistysten puheenjohtajista valitsisi Orpon puheenjohtajaksi. Stubbin taakse olisi valmis asettumaan noin kolmannes vastaajista. Lepomäen kannatus jäisi hieman yli kymmeneen prosenttiin.

Satoja puheluja äänestäjille

Orpo ja Stubb ovatkin kampanjoineet kännykät kuumina ja molemmat ovat soittaneet satoja puheluita maakuntiin. Stubb kiistää, että kyseessä olisi äänten korvamerkitseminen ja korostaa, että kaikilla on vapaus äänestää oman mielen mukaan.

Se on ollut hyvin henkilökohtainen puhelu.

Alexander Stubb

– Se on ollut hyvin henkilökohtainen puhelu. Siinä on keskustelu oikeastaan kahdesta asiasta. Toinen on kokoomuksen arvot, mikä on se arvopohja kun puolue täyttää 100 vuotta kahden vuoden kuluttua. Toinen on ihan perus keskustelu tästä tilanteesta. Toivottavasti mä en ole puskenut ketään mihinkään suuntaan. Ei näiden keskustelujen tarkoitus ole pitää tukkikirjanpitoa kuka tekee mitä, Stubb korostaa.

Orpo puolestaan korostaa, että puhelut ovat olleet tärkeitä, koska hän on ollut ehdolla vasta muutaman viikon.

– On ollut hyvä keskustella kokoomuksen tilanteesta ja pohtia, mitä voitais tehdä paremmin ja miten saadaan luottamus kokoomukseen palautettua, Orpo korostaa.