1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuuli

Salomo-myrsky kuritti Etelä-Savoa yöllä vain vähän – iltapäivällä tuulet yltyvät

Paikoin vaisulta vaikuttanut myrsky puhalsi pahimmillaan puita kaatavalla voimalla Etelä-Savossakin. Myrsky ei ole vielä ohi.

Kuva: Riina Kasurinen / Yle

Salomo-kesämyrsky aiheutti Etelä-Savon alueella vähäisiä vahinkoja torstain vastaisen yön aikana. Jopa 15 metriä sekunnissa puhaltanut tuuli aiheutti sen, että Suur-Savon Sähkön alueella oli puolen yön jälkeen noin 400 kotitaloutta vailla sähköjä. Aamulla sähköt toimivat normaalisti koko maakunnassa.

Myös pelastuslaitoksella tuulisen sään takia tehtäviä oli tuskin lainkaan: Mäntyharjulla kaatunut puu tukki tien ja Savonlinnassa vettä oli päässyt sisälle rakennukseen aiheuttaen automaattisen palohälytyksen.

Tuulinen ja sateinen sää ei kuitenkaan ole vielä ohi.

– Tuuli saattaa jopa voimistua iltapäivän tunteina ja alkaa heiketä vasta illan tunteina, sanoo meteorologi Niko Tollman Ilmatieteen laitokselta.

Pitkin päivää on odotettavissa 15 metriä sekunnissa puhaltavia tuulenpuuskia. Pelastuslaitos seuraa säätilannetta tehostetusti.

– Se on sen verran voimakas tuuli, että näin kesällä, kun puissa on lehdet, se jaksaa kyllä kaataa puita, varoittaa Tollman.

Myös sadekuuroja on luvassa koko Itä-Suomeen.