Europolin johtaja: Britannian EU-eroa ajava Farage pelottelee jihadisteilla, vääristelee faktoja

Nigel Faragen mukaan Europolin johtaja on sanonut, että EU:n siiirtolaispolitiikan seurauksena Eurooppaan on päässyt 5 000 Isisin terroristia. Europolin johtajan mukaan Farage siteeraa väärin, eivätkä luvut pidä paikkaansa.

Ulkomaat
Britannian itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Nigel Faragen puhui EU:n vastaisessa tilaisuudessa Lontoossa 4. syyskuuta.
Ukipin puheenjohtaja Nigel Farage puhui Britannian EU-erosta Lontoossa syyskuussa 2015.Andy Rain / EPA

EU-poliisiviraston Europolin johtaja syyttää Britannian EU-vastaisen Ukip-puolueen johtajaa jihadisteilla pelottelusta.

Europolin brittijohtaja Rob Wainwright sanoo, että Nigel Farage levittää vääriä tietoja Euroopassa olevien Isis-taistelijoiden määrästä.

Faragen mukaan Europolin johtaja on sanonut, että EU:n siiirtolaispolitiikan seurauksena Eurooppaan on päässyt 5 000 Isisin terroristia runsaan vuoden aikana.

Faragen esittämät luvut perustuvat virheellisiin lehtitietoihin, eivätkä ne pidä paikkaansa, Wainwright sanoo brittilehti The Independentille (siirryt toiseen palveluun).

Wainwrightin mukaan Europol on kylläkin arvioinut, että noin 5 000 Euroopan maiden kansalaista on matkustanut Syyriaan tai Irakiin osallistuakseen taisteluihin.

– Uskoisin, että heistä alle kolmasosa on palannut, eikä palaajistakaan suurin osa todennäköisesti muodosta minkäänlaista terrorismiin liittyvää uhkaa, Wainwright sanoo Independentille.

Europolin johtaja kiistää myös esittäneensä, että Euroopan toimilla siirtolaiskriisissä olisi yhteyttä EU-alueelle mahdollisesti tulevien terroristien määrään.

– Tälle väitteelle ei ole mitään perusteita. Tässä lietsotaan pelkoja ja yhdistetään vaarallisella tavalla siirtolaisuus terrorismiin, Wainwright sanoo.

Wainwright vaatii Faragea lopettamaan väärät siteeraukset. Hän sanoo oikaisseensa Faragen väitteitä jo aiemmin.